Biraz egolu bir adam olduğumu, hatta kendini beyenmiş, küstah biri gibi göründüğüm doğrudur. Ama hayatımda hiç bir zaman kusursuz ve hatasız olduğumu düşünüp öyleymişim gibi davranmadım. Aksine her zaman hata yapabileceğimi, hata yaptığımda ise özür dilemekten gocunmayacağımı söylemişimdir. Bu sadece söylemde kalan bir şey değildir ve örnekleri vardır.

Özür dilemek kötü niyetli insanlar tarafından geri vites yapmak olarak değerlendirilebilir. Ama işte o küstah yapım burda devreye girer ve inandığımı yapmakta, söylemekten kaçınmam. Çünkü bana yafta yakıştırmak için kuyrukta bekleyenlerin hakkımda ne düşünüp ne söylediği zerre kadar umurumda olmaz. Onların havlamaları beni yolumdan döndürmez.

Çocukken bize özür dilemenin erdem olduğu öğretildi. Bugün baktığım zaman özür dilemek erdem midir değil midir bilmem, asla muhasebesini de yapmam. Ben özür dilemem gerektiğine inandığım için özür dilerim. Birinden korktuğum, çekindiğim yada birilerini memnun etmek için değil. Bu sebeple ben hata yaptığımda özür dilemek beni mutlu eder. Hata yapmamak değil hatanı bilmek daha büyük meziyettir bana göre.

Bu minvalde yaşayan biri olarak geçen haftaki yazımda kullandığım ifade değil, ifadeyi kullandığım yer yanlıştı. Bu hatalı kullanım yazının amacının sapmasına sebep oldu. Yazının gerçek muhattapları bu hatayı iyi kullandı ve yazıyla asla ilgisi olmayan birinin üzerinden bana yüklendi. Söylediğim gibi bu hata benim hatam ve özür dilemesi gereken bendim. Ve özrümü de hatamı fark eder etmez diledim. İçinde bana karşı kin biriktirenler bu durumu iyi kullandılar ve kullanmaya devam ediyorlar. Söyleyeyim umurumda değil. Ben yalnızca konuyla alakası olmayan birini üzdüğüm için üzüldüm. O’nun buna karşı tavrı beni değil O’nu bağlar. Dilerse özrümü kabul eder dilerse etmez. Hatalı olan bensem boynunu büküp kabul edecek olanda benim.

Ancak bu hatamı fırsat bilerek ortalığı yangın yerine çeviren acizlerin durumu çok komik. Daha önce beni telefonla arayarak “ne olursun yazma” diye ağlayarak, bir daha bana hakaret edip saldırmayacağına söz verenlere bile fırsat doğmuş. Haaa kişi de umurumda değil. İstediğiniz gibi eğlenip saldırabilirsiniz.

Özür dilemek erdem midir değil midir bilmem. Ama kendimi erdem nedir bilmeyenlere anlatmakla harcayacak vaktim de yok. Siz eğlenmeye devam edin. Ben buradayım, hatalarımla evrile evrile beni tanımadan hakkımda hüküm verenlere kabus olmaya devam edeceğim. Çünkü benimle konuşacak cesareti olmayanların arkamdan savurduğu hakaretler de umurumda değil. Aklı başında her insanla mutlaka orta yol bulunur. Benimle anlaşamayan insan hiç kimseyle anlaşamaz.