Bylock Memet’i paketledik nihayet. Bu paketlemede en etken faktörlerden biri alt lig kulüpleriydi. Bu kulüpleri kaderine terkedip elitlerin başkanı olmayı seçen Bylock Memet, ettiğinin cezasını seçimi kaybederek çekti. Peki şimdi Türk Futbolunda neler değişecek?

Yeni başkan Hacıosmanoğlu, iyi bir başlangıç yaptı söylemleri ile. Şimdi bu söylemlerin eyleme dönüşmesini bekliyoruz. Başkan “istifanızı verin” dedi ama hala bu söz beklenen manada karşılık bulmadı. Bekliyoruz…

Türk Futbolu’nun sırtına binmiş asalaklardan kurtulduktan sonra herseyi yeniden dizayn etmek gerek. Ülkemizin makus talihi haline gelen “Enkaz Devraldık” söylemi bu dönemde en çok Hacıosmanoğlu’nun ağzına yakışacak. Alt liglere acilen can suyu verilmesi, bu kulüplerin hayata döndürülmesi gerek.

Bir de, iki arada bir derede kalan adı bal kendi bataklık olan ligimiz var. Ne tam amatör ne de tam profesyonel statüde oynanan Bölgesel Amatör Lig, bu sene bir çok kulüp için çıkmaz sokak olacak. Bu bataklığı kurutmak için atılacak adımları hasretle beklemeye devam ediyoruz. Ama ortada fol da yok yumurta da. Çünkü yumurta kapıya dayanmış durumda.

Özellikle bu sezon Aydın’ı BAL’da temsil edecek olan Sökespor, Didim Belediyespor ve Kuyucakspor’da kaos bitmiyor. Sökespor her sene kaos ve entrikanın gölgesinde başlıyor zaten lige, bu konuda biraz antremanlılar. Bu sene de bir şekilde yolunu bulup lige katılacaktır diye umuyorum. Ancak adında Belediye olan ama futbolu sevmeyen yeni Başkan Hatice Gencay’ın kapıları kapattığı Didim Belediyespor her ne kadar lige katılmak için mücadele etse de durum hala netlik kazanmadı.

Gelelim tek hedefi BAL’a çıkmış olmak olan, bundan ötesini umursamayan Kuyucakspor’a. Geçen sene hakederek kazandıkları katılım hakkını kullanmayı pek düşünmüyorlar. Biz hedefimize ulaştık, bundan sonra yarışmacı arkadaşlara başarılar dileriz modundalar. Valla söylenecek o kadar çok şey var ki bu konuda, konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil. Ama zaten Aydın spor kamuoyu bu konuda yeteri kadar konuşuyor.


Eğer beklendiği gibi olursa bu sene BAL’da 3 takım hakkımızı kulanamayacağız. Sonra da oturup Aydın’da neden stadyum yok, tesis yok diye efkarlanacağız. Ülkede bazı kötü durumları sürekli dış güçlere bağlayan bir güruh var ya hani, Aydın’da ise bu durumun tam tersi tezahür ediyor. Biz aslında bir şeyler yağacağız da ah işte o iç güçler olmasa…