Ölümsüzlük insanoğlunun sürekli aradığı yada hayal ettiği bir şey. Ölümsüz olma fikri inanılmaz müthiş ve heyecan verici bir his verir insana. Ama insanoğlunun sonunu düşünmeme gibi bir huyu vardır. An dediğimiz kavramın içinde arar mutluluğu. Sonrasında kazanç ve kayıpları hesap etmez. İşte ölümsüzlük isteğide aslında bu temele dayanan bir güzellik barındırır. Çünkü hiç ölmemek düşünüldüğü kadar güzel bir şey değil aslında. İnsanoğlu hiç bir zevkten sonsuza kadar mutluluk duymaz. Doğamız gereği sıkılgan bir yapımız var ve bir şeyi elde edene kadar verdiğimiz mücadele kadar mutluluk duyarız onu elde ettiğimizde. Yani kuvvetle muhtemeldir ki ölümsüz olsak, birgün bundan da sıkılacak ve ölümü özleyecektik.

Ama neyseki ölümsüzlük diye bir şey en azından bu alemde yok. Yaşadığımız alemde her şeyin bir sonu var. Canlı cansız, maddesel yada duygusal her şey birgün bitmeye mahkum. Hayatımız biten anılar çöplüğünden ibaret aslında. Vazgeçilmez dediğimiz neleri kaybettikten sonra bugün hatırlamaz hale geldik kim bilir? Zaman durmadığı sürece her şey bitecek. Çocukluk başlıyor ve bitiyor, gençlik başlıyor ve bitiyor, ihtiyarlık başlıyor ve bitiyor. Kısaca hayat başlıyor ve bitiyor. İşte bu hayatın başladığı andan bittiği ana kadar pek çok evre ve pek çok olay başlayıp bitiyor.
O halde biten her şey için üzülmemek mi gerekir? Elbette bu mümkün değil. Biten her şey beraberinde sizden pek çok parça götürüyor. Her biten şeyde sizden bir parça da ölüyor. İşin bu kısmı üzüntü verici. Bu bitişin içine girdiğinizde kalp burkuluyor tabi ki.

Ama hayat boşluk kabul etmez. Biten her şeyin yerine yenisi gelir. Bir macera sonuna geldiğinde yeni bir macera başlar. Ama bu yeni maceralar eskilerin tecrübesiyle pekişerek ilerler. Her biten şey sizi siz yapan bir değerdir bir başka açıdan bakıldığında. Bugün olduğunuz kişi olmak için ne çok parçanızı feda etmişsinizdir. Bir gün hepsinin biteceği yere doğru koşar adım gitmekteyiz nihayetinde. Bu sondan kaçmak imkansızsa eğer, imkansızı aramakta saçma ve anlamsızdır. O sebeple, o sona varmadıysak eğer mücadele etmeye ve yeni maceralara yelken açmaya devam. Çünkü hayatınızın odağında siz varsınız ve hiç kimse sizden daha değerli değil.