Malumdur sezon boyunca tartışılan İsmail Kartal dönemi sona erdi ve Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Portekizli Jose Morinho oldu. Teknik direktörlük kariyerine Sporting’de yardımcı hoca olarak başlayan Morinho Porto ve Barcelona’da yine yardımcı hoca olarak görev yaptıktan sonra Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, İnter, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Tothnam ve Roma’da müthiş bir kariyer yaptı. Porto’da iki kez Primeira Liga, bir Taça de Portugal, UEFA Kupası ve Porto'nun 1987'den bu yana ilk Avrupa Kupası şampiyonluğu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Chelsea’de geçirdiği üç sezonda iki Premier League şampiyonluğu, bir FA Cup ve iki Lig Kupası kazandı. İnter’de Serie A'yı iki kez kazandı ve 2010 yılında bir İtalyan kulübü için ilk olan Serie A, Coppa Italia ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nden oluşan Avrupa üçlüsünü elde etti ve bu onu iki kulüple Avrupa Kupası'nı kazanan beş teknik direktörden biri yaptı ve aynı yıl ona ilk FIFA Dünyada Yılın Teknik Direktörü ödülünü kazandırdı. Real Madrid’de 2011-12 sezonunda rekor bir puanla La Liga'yı kazanarak dört ülkede lig şampiyonluğu kazanan beşinci teknik direktör oldu. Ayrıca bir Copa del Rey ve bir Supercopa de España kazandı. Sonra Chelsea’ye geri döndü ve burada bir lig şampiyonluğu ve Lig Kupası daha kazandı. Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi, Lig Kupası ve FA Community Shield’i kazandı. Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) tarafından 2015 yılında Yüzyılın Portekizli Teknik Direktörü seçildi ve transferlere 1 milyar Euro'dan fazla harcayan ilk teknik direktör oldu.

Tartışmasız bir kariyer. Fenerbahçe’ye hayırlı olsun da bize ne bundan değil mi? Aylardır stadyum stadyum diye bağırmaktan başka konuları kaçırdığımızı fark ettim. Aydın spor camiasının tek eksiği tesis ve stadyum mu diye sormaktan kendimi alamıyorum. Şimdi bu camianın içindeki 10 kişiye şehrin önde gelen 5 teknik adamını söyle desek 10 kişi de aynı isimleri söyler. Memlekette 200 kulüp var ama baksak 200 antrenör ya çıkar ya çıkmaz. Ortada bir tutarsızlık yok mu? Aydınspor niye bu halde diye sorup duruyoruz kendimize her sene. Pek çok makul sebep buluyoruz ancak Aydınspor’da bu güne kadar denenmemişi deneyen, aynı hatalardan başarı çıkmaz diyerek yeni doğrular arayabilen teknik adam gördük mü? Aynı isimler gidip gidip geliyor. Sonra da bu senede olmadı diye hayıflanarak yarınlar için ümit şarkıları söylüyoruz.

Bu şehirde bunca yıldır camiaya hizmet ettim diye burnundan kıl aldırmayan antrenörler kaç tane topçuyu sıfırdan yetiştirip Türk Futboluna armağan etmiş? Birinci amatörde, süper amatörde bilmem kaç paralık bütçelerle parası olmayan kulüplere 5 atınca kasılan sevgili hocalar ne zaman bir araya gelip bu şehrin sporu için gerekli argümanları ortaya koydular. Ne zaman tek bir ağızdan dertlendiler tesis olmadığı için. Ne zaman birlikte bu şehre değer katmak adına proje ürettiler.

Ortada yalan başarılardan başka hiç bir şey yok. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği var değil mi? Son beş yılda kaç yeni antrenör yetişmiş bi sayıversenize. Her yerde olduğu gibi orada da körler sağırlar birbirini ağırlar sistemi mi dönüyor? Sosyal medyada Beşiktaş hocasına akıl veren başkan şimdi hangi profesyonel kulübü yönetiyor mesela. Gittiği yerden 5 hafta da kovulan başkan bu şehrin en prestijli antrenörü değil mi?

Yine kötü çocuk ben olayım önemli değil ama artık hayatları boyunca Aydın dışında bir ağırlık edinememiş insanları pohpohlamaya devam ettikçe Bu şehrin kaderini değiştirecek hamleleri yapamayacağız. Bildiğim kadarıyla TÜFAD seçimleri yapılacak. Hayırlısı olsun bakalım bir şey değişecek mi? Bence en kötü değişim bile böyle gitmesinden iyidir. TÜFAD Aydın şubesine sağlıkçıları oturtup kulüplerin işlerini hallettirmekle görevlerini yapmış olmuyorlar. Aynı adamlarla yeni başarılar kazanmak mümkün değil öğrenin artık.