Doğru ve anlaşılır bir köşe yazısı yazmak için daha ilkokuldayken öğretilen bir kaide vardır. Yazdığınız yazı giriş, gelişme sonuç ilişkisine bağlı olmalıdır. Ancak ben kaidelere takılı kalmayı çok da gerekli görmeyen biri olarak konuya bodoslama gireceğim.

Euro 2024, Milli Takım, Montella ve en önemlisi Arda Güler gündemin en yoğun tartışılan konusu. Bende bu konuya değinmezsem çatlardım, bu sebeple sosyal medyada kısıtlı cümlelerle eleştirdiğim, Milli Takımımızın kukla Teknik Direktörü Montella hazretlerine burada ağız dolusu saydırmazsam içim rahat etmez.

Öncelikle konu Türk Milli Takımı olduğu için çok hassas ve duyarlı olmaya çalışacağım ama muhtemelen bunu bazı yerlerde başaramayacağımı bilmenizi isterim. Bir kere bu takımın asıl teknik direktörünün Montella olmadığını hepimizin biliyor olması gerekiyor. Kendisi aynı Kuntz gibi Hamit denen adamın maşası olarak takımın başına getirilen bir piyondan daha fazlası değil. Bu Altınmeşinyuvarlak bir süre önce gerine gerine hepimizle alay edercesine “Benim Türk Futboluna değil, Türk Futbolunun bana ihtiyacı var” diyerek küstahça açıklama yaparken yüzündeki ve tavırlarındaki pişkin rahatlık, bu edepsizin tepesindeki istenmeyen off başkancığından güç aldığını gayet net gösteriyor. Çünkü Koca Türk Milleti’ne bu denli bana muhtaçsınız diyecek kadar aymazlaşan bu Altınmeşinyuvarlak’ı daha o cümlesine noktayı koymadan defedip atamayan adamdan değil Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, beş daireli apartman yöneticisi bile olmaz. Sen kimsin ki kendini Türk Milletinden büyük görüyorsun diye soramadığınız Altınmeşinyuvarlak bu pervasız gücün arkasına sığınarak, Milli Takımın da içine ediyor.


Milli takımda kim oynar kim oynamaz tartışılır. Herkes kendi meşrebince doğru isimlerden bahseder. Ama Türkiye’nin Portekiz maçına çıktığı maç kadrosu, oyun anlayışına sahip kimse Milli Takımı yönetemez. Çünkü bu iş artık teknik taktik meselesineden çıkmış, Milli değerlere ihanet durumuna gelmiştir. Biliyorum içinizde amma abarttın diyenler olacak ama şöyle söyleyeyim. Altınmeşinyuvarlak’ın o küstah açıklamaları rahatça yapıp o görevde kalmasından sonra, Portekiz maçını aptalca kararlarla 3-0 kaybedip “İlk 20 dakika iyi top oynadık, top bizim ayağımızdaydı” diye açıklama yapan adam benim tüm milli değerlerime küfretmiş demektir. Lan sen Türk Milletini kör mü sanıyorsun, yoksa aptal mı? Herkesin hata yapma hakkı vardır, ama bizimle dalga geçme hakkı yoktur.


Altınmeşinyuvarlak’ın ve sözde teknik direktör müsveddesinin bu açıklamaları pervasızca yapabildiği ortamda bende O’nlara bir Türk evladı olarak “Kimsiniz lan siz?” Diye sorarım.

Haaa Arda Güler oynamalı mı oynamamalı mı diye tartışacak adamla da asla polemiğe girmem. Arda Güler’i oynatamayan adam gitsin su topu izlesin.