Belirsizlik insanı yorar. Bir şeye karar verirken önce en az iki seçenegimiz vardır. Önümüze konan iki veya daha fazla alternatif hareket biçimlerinden birinin seçilmesidir karar vermek ancak belirsizlik altında karar verme ise sonuçları kesin olmayan iki veya daha fazla alternatif hareket biçiminden birinin seçilme şeklidir. Neden masayla ilgileniyorum. Altı parti başkanının altı farklı görüşün bir araya gelerek oluşturduğu bu masanın ilgimi çeken tek yönü parlamenter sisteme geçiş vaadi. Elbette en temel ve bu ülke için gerekli olan tek kişinin karar vereceği bir yönetimden parlamenter çoğulcu bir yönetime geçmek önceliklerim arasında. Yaşadığımız tecrübeler ile bunun önemini anlamayan, bilmeyen yoktur. Ancak ülkenin içinde bulunan durumda yazı yazma başın belaya girer diyen dostları çevremde görünce düşünmeden de edemiyorum İktidarı daha doğru işlerle, daha çok emek harcasın diye yön gösterecek tavsiyede bulunmaktan kişi neden sıkıntı duysun.
Küfür yok
Hakaret yok
En azından birileri çıkıp şöyle denilmeli ki
- biz iktidar olduğumuz da bizi eleştirebilir hakkımız da olumsuz twit atabilirsiniz hiç kimse düşüncesinden dolayı yargılanmayacak.
Şimdi Suriyelilerin ülkelerine dönüşü için bir yazı yazsam
Sen zaten ırkçısın doğduğun gün biliyorduk derler mi, derler, derler.. Karar vereceğiz de ortada görünen bir aday tamam ... kitaba bakarsanız şöyle yazar
Cumhurbaşkanı olabilme şartları Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.
Bu kuralı ben koymadım. Bu yazılana göre sıkıntı var Mutlaka hukuki bir çözüm bulunacaktır. Tecrübelerim geçmişte yaşanan bir süreci hatırlatıyor.
YSK’nın kararı verildi, biz seçmen olarak zarfın içerisine 4 pusula attık. Nasıl olur da 3’ü geçerli 1’i geçersiz sayılır? konularını hatırladığınızda mesele kapanır.
Peki kapansın mı... Hukuka uygunsa kapansın gitsin.
Ne demişler büyüklerimiz bizden iyi bilirler beyim...biz ne anlarız memleket işlerinden İşte şimdi karar vermek için masadan aday kriterlerini bekliyoruz onun için masayı takip ediyoruz
Demirelin sözü vardı. (17 Ağustos Deprem Sabahı) ‘Binaenaleyh Türkiye'nin altı çürüktür, Türkiye'nin altı çürüktür diye bırakıp gidecek değiliz, bununla yaşamasını öğreneceğiz’ demişti
Peki ya beklenen olmazda, dağ fare doğurursa
Zaten atı alan üsküdarı geçer gider mesele kapanır Onun içindir ki artık tadı geliyor bir yiğit meydane çıkıp; bende adayım deme zamanı
Çıkan aday mesela demeli ki "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Bu ülke bitti denilen yerden yeniden başlayanların ülkesi. Bu ülke Anka Kuşu gibi küllerinden doğanların ülkesi."