Deneme 1, 2, 3 deneme...
Bir yere sesli iletişim sistemi kurarken kontrol için görevli tarafından hep bu şekilde seslenilir ama şimdi anlatmak istediğim bu değil.
Deneme bir makale yazma stili edebiyat türü olarak, yazarın belli bir konuya ilişkin kişisel duygu ve düşüncelerini anlattığı metinlere denmektedir.
İlk olarak Montaigne yazdı ve Denemeler adıyla yayımladı. Sonra bu tür çok meşhur oldu
Son biçimine ulaşmamış taslaklar olarak da tanımlanabilir.
İşte bu sebeple,
Ey okur gel bakalım şöyle karşıma bak şimdi bu yazıda tek bir şu konuyu ele aldım sana şunu anlatıyorum filan derdinde değilim o sebeple de düşünceye ilişkin aktarılmak istenen bitti mi cümle biter başka konuya geçerim. O sebeple bir kaç konuyu ele alınca DENEME yazmaya çalışmamdan kaynaklanan taslaklarımı paylaşıyorum, bu işler hep ondan yani.
Ben karalıyorum, gazeteye maile atıyorum, yetkililer alıp sıraya koyuyo, baskıya girip yayınlanana kadar üç beş gün geçiyo benim anlatmak istediğim mesaj bayatlıyo, taze kahve ile iyi gider de şimdilik şartlar böyle...
Değerli dostlarımdan gelen gelen soru ve merak mesajlarına işte buradan toptan cevap verip dedesi yer torunu öder olayına bi göz atalım mı?
Dede Koruk Yer, Torunun Dişi Kamaşır atasözü;
Sorgulamayan insan yaşadıklarımıza kader deyip geçiyor.
Geçmeyelim mi? İsteseniz de istemeseniz de sorgularsınız. Beyin sürekli bir anlama gayreti içerisindedir. Bu nedenle anlam veremediği konulara takılır ve o konular hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ister. O sebeple de istese de geçemez. Birileri seçimleri kazanınca geçmiş dönemin başkalarının faaliyetlerinin hediyesi kalan borçları, kazananın ödemesinin istendiğini görünce, bravoooo dedim. Oyun kurucu olmak böyle bir şey.
O vakit hayat akmaya başlıyor.
Tüm borçlar ödenir mesele bu değil, mesele borca sebep olanın karşıya geçip, borcu ödeyin hemen demesi komik değil mi? Eskiden olsa Kemal Kılıçdaroğlu girdiği 13 seçimi kaybetti onun yüzünden borçlar o ödesin denilir miydi?
İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde, "Deneyim, insanların hatalarına verdikleri isimdir" demişti.
İnsanın kendisini ve hayatı daha yakından tanıması için, önce işleri mahvetmekte fayda var mı diyelim...
Ödenir ödenmesine de, en azından gülecek bir anımız olur... Aslında gülmek için ABLA'yı yazacağım. Ama o biraz uzun sürer hiç bulaşmadım ama sonra o sen yine okumaya gel. Söz!, yazayım dostlarımızın ağlanacak halimize güleriz o zaman...
Market girişinde tanımadığım bir gurup vatandaş aralarında espri yapıyordu.
Duymadan geçemedim...
Mustafa Kemal'in Osmanlı'nın kalan borçlarını ödediği gibi dedi...
Osmanlı torunlarının borçlarını Mustafa Kemal'in askerleri ödeyecek... Haydi bakalım... Davranın ha gayret.
Borç yiğidin kamçısıymış!