Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş, 2024 Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaştı. İki dev takım, 18. Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele etti. Gazeteyi okuyunca bir maç oynandı filan zannedebilirsiniz yok öyle değil işte BİRİLERİNİN KEYFİ İÇİN yanlışlar üst üste konulunca bilerek ve isteyerek tarihi bir hezimet çıktı ortaya. BU BENCE HOCA YA YAZAR, yazdım gitti.
Hiç bir avuntu bunu geçiştirmeye yetmeyecek sonuç ne mi önümüze bakacağız.
Önümüzdeki maçlara değil, onu sporcu, teknik ekip filan der biz sadece önümüze bakacağız muhabbete girmeden biz iyi bir taraftarız
Atatürk'ün dediği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” maç seyretmekten öteye gitmeyen eylemim sebebiyle bu hezimet sonucu yağan mesaj ve telefonlardan anladığım tüm diğer takımların taraftarı olan ateşli eş, dost , arkadaşların içinde çok şeyler birikmiş bir vesile ile temizlendiler, bunu yaşamanın benim için bir sebebi de yok ya neyse.
O zaman iyi Galatasaraylılar için milli yas zamanı... İlan ettim gitti!
Olur mu öyle şey, zırt pırt milli yas mı ilan edilecek bunun bir usulü, üslubu var.
Çok haklısın değerli okuyucu,
Haydi bir beyin jimnastiği yapalım...
Ne diyor genel kural,
Gösteri ve kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan konser, şenlik, eğlence vb. kutlama faaliyetleri iptal edilerek, sadece resmi program uygulanır. Bu durum yerel yönetim inisiyatifine bırakılmıştır.
Bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemleri olarak adlandırılan milli yas, ya da ulusal yas, bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşuyla yaygın olarak gerçekleşiyor.
Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıldönümü nedeniyle hükümetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Öncelikle
Dini hassasiyetleri olanların şu aktarıma riayeti beklenir
"Bir arkadaşınız öldüğü zaman onu bırakın, onu gıybet edip ayıplamayın." buyurmuştur. (Ebu Davud, Sünen, Edeb, 49, IV /275)
Yaşadığımız ortamda son zamanlarda hatırladığım Cumhurbaşkanın imzasıyla yayımlanan genelgede, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadesine yer verilmişti
Ancak birde sosyal mecra X platformunda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İran'daki helikopter kazası sonrası milli yas ilan edilmesini eleştirdi ve "2023 depreminden sonra KKTC, Kosova, Bangladeş, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya yas ilan etti, İran etmedi.
2014 Soma faciasından sonra KKTC ve Pakistan yas ilan etti, İran etmedi.
2015’te Süleyman Demirel öldü, etmedi.
1993’te Turgut Özal görevi başında öldü, etmedi.
İran sadece kendi kayıpları için yas ilan etti. Başka ülkelerde olan biten hiçbir olayda yas ilan etmedi.
Milli yas, gerçekten halkın büyük bölümü tarafından yas tutulacak durumlarda ilan edilmelidir, Şahsımın kafasına göre değil!"

Bu tweetten hemen ders çıkarıyorum... Şahsımın ilan ettiği Yüce ve Şanlı Galatasaray için bir maçlık mağlubiyetin milli yası geçerli değil, iptal ediyorum :) Haydi bakalım eğlenebilirsiniz. Bol keyifler dilerim