Merhaba değerli Ses gazetesi okurları, bu hafta zayıflama diyetlerinin aksine ‘’kilo alma’’ üzerine konuşalım istedim. Şişmanlık gibi zayıflıkta sağlıksız bir durum olup; en sağlıklı olan kişinin ağırlığının yaşına, boyuna ve cinsiyetine göre normal aralıkta olmasıdır. Maalesef kilo almak, kilo kaybetmeye göre daha zor bir süreç olsa da bazı püf noktalara dikkat ederek sağlıklı bir şekilde vücut ağırlığı artışı sağlayabilmek de mümkün. Vücut ağırlığını arttırmaya yönelik püf noktalar ise;
1. Yemeklerden hemen önce veya yemek sırasında sıvı tüketmemeye özen göstermek.
2. Yemeğe çorba veya salatayla başlamak yerine ana yemekle başlamak. Çünkü çorba veya salatayla başlamak sizi tıkayıp erkenden doymanıza neden olur.
3. Cips, bisküvi, hamburger ve hamur işleri yerine kalorisi yüksek fakat sağlıklı olan çiğ kuruyemişleri, kuru meyveleri, şekersiz yerfıstığı/fındık ezmesi, avokado, zeytin, patates ve kaşar peyniri gibi yiyecekleri tercih etmek.
4. Sütünüzün içerisine bal, tahin, yer fıstığı ezmesi, yulaf ezmesi, kuruyemiş, kuru meyve gibi besinler ekleyerek enerjisi yüksek içecek alternatifleri oluşturup ara öğünlerde tüketmek.
5. Gün içerisinde ne kadar yediğinizi görebilmek için beslenme günlüğü tutmak. Belki de düşündüğünüz kadar çok yemiyor olabilirsiniz. 
6. Mutlaka 2 – 3 saatte bir öğün yapmaya özen göstermek.
7. Son olarak da öğün esnasında kullandığınız tabağın boyutunu büyük tercih etmek.
Fastfood ve abur cubur tüketerek veya kilo aldırmayı vaat eden çeşitli ürünleri kullanarak kilo almaya çalışıp sağlığınızdan olmayın. Bir beslenme uzmanı eşliğinde dengeli beslenerek kilo almayı hedefleyin.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğimle, kendinize iyi bakın…