Merhaba değerli Ses gazetesi okurları; bu haftaki yazımda yaz bitmeden sizlerle bir dondurma tarifimi paylaşmak istedim. Bu yaz avokadolu dondurma tarifimi sizlerle paylaşmıştım. Deneyenlerin beğendiğini umuyorum. Köşe yazılarım ve tariflerimle ilgili yorumlarınızı benimle paylaşabilirsiniz. Bu hafta ise çok sevdiğim ve sağlığımız içinde bir o kadar faydalı bir besin olan ‘’tahini’’ kullanarak bir dondurma yapmak istedim. Hem de yazın başında buzluğa attığım olgun muzlarımı da değerlendirmiş oldum. Tahinli dondurmadan söz ederken tahinin faydalarından da kısaca bahsetmemek olmaz diye düşünüyorum. Tahin; protein, zengin yağ asitleri, B1 vitamini, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor gibi vitamin – mineraller açısından oldukça zengindir. Yapılan bazı araştırma sonuçlarına göre tahin; kalp hastalıkları, kemik hastalıkları ve kansere karşı da koruma sağlamaktadır. Gelelim hem şeker içermeyen hem de sağlıklı bir tatlı alternatifi oluşturabilecek tahinli- muzlu dondurma tarifimize;  Malzemeler;  ▪️ 3 orta boy dondurulmuş olgun muz ▪️ 1 su bardağı süt ▪️ 4 yemek kaşığı tahin ▪️ 2 tatlı kaşığı bal ▪️ 1 paket vanilya ▪️ Fındık / badem / Antep fıstığı
  Süsleme; ▪️ Külah parçaları ▪️ çikolata ve Antep fıstığı
Yapılışı;  Öncelikle tüm malzemeleri blenderden geçirelim. Ardından karışımı bir kaba koyup buzdolabında 6 – 7 saat kadar donduralım. Tercihen karşımı buzdolabında dondurmadan da tüketebilirsiniz. Dondurmamızı elde ettikten sonra ise kaplara servis edip üstünü dilediğimiz gibi süsleyelim. Ve ev yapımı sağlıklı dondurmamız hazır. Afiyet olsun…