Çok iddialı bir başlık olduğunun farkındayım.

Ben yine de bir soru cümlesi olarak attım başlığı ancak bu soruya uzmanların neredeyse tamamı EVET olarak cevaplıyor.

Ne kadar garip değil mi?

Ekmek ve tarihçesi hakkında yaptığım araştırmadan elde ettiğim sonuç ürkütücüydü.

Çok önceden halkın fırından satın alıp yediği ekmek esmer ekmekti.
Hamurda kullanılan maya, ekşi maya olarak evlerde üretilirdi, organikti, doğaldı. Doyduğunu bilirdi insan.

Sonra sonra geleceğimize göz dikenler hemen ata tohum buğday tohumlarının genetiğiyle sürekli oynadılar.

Buğdayımsı bir şey çıktı ortaya.
Dünyanın en verimli topraklarının ve buğdaylarının kimyasal gübrelerle, zehirli ilaçlarla tanışma dönemi başladı.

Hiç kimse gelecek olan tehlikenin farkında değildi.
Kavılca ve siyez buğday ırkları artık tanınmaz hale gelmişti…
ABD, 1950’den sonra “ihtiyaç fazlası” ve “yardım” adı altında bu buğdayımsı ürünü Türkiye’ye kabul ettirdi.

Türkiye kurak geçen yıllarda ucuz buğdayımsı "cüce buğday" adını verdiği, genetiğiyle oynanmış GDO'lu bu buğdayı ithal etmeye başladı.
Halk artık beyaz ekmeğe alıştırılmıştı.
Maalesef medya da beyaz ekmeği;
Kalite, refah ve zenginlik göstergesi olarak vatandaşa sundu.

Halk beyaz ekmek yedikçe, acıktı. Acıktıkça, beyaz ekmek yedi.
Ülkemizde gluten, çölyak, diyabet, her türlü otoimmün hastalıkları, obezite, diyabet, Alzheimer, demans, dikkat eksikliği vb. Nörolojik hastalar ve romatizmal hastalıkların nüfusa oranı ve sayısı adeta patladı.

Kısa bir süre sonra “Ekmeksiz doymuyorum.” durumuna getirdi vatandaşı.
Tıka basa ekmek yemenin sonucu insanların sağlığı bozuldu tabii. Şeker hastası olduk, alerji olduk ve hastalıklar ardı ardına sıralanmaya başladı.

Fiyatı çok daha pahalı olan kara ekmeğin, aslında hem bütçe hem sağlık açısından çok daha ucuza geldiğini, birkaç kişi dışında, hiçbir beslenme uzmanı halka anlatmadı.

Bugün artık, Dünya ekmek tüketim ortalamasının beş katı kadar ekmek tüketiyoruz.
Dünyada çöpe en fazla ekmek atan ülke Türkiye.
Peki neden 195 ülke insanlarından daha fazla ekmeği çöpe atıyoruz?

Biz çok mu açgözlüyüz çok mu savurganız biz çok mu şımarık olduk, biz tasarruf etmek ne demek umuttuk mu?

Beyaz ekmek, dünyanın en çabuk bozulan ekmeğidir...

Beyaz ekmek ile Tam Buğday ekmeğinin arasındaki farkı, daha yeni yeni anlamaya başladık.
Hastalıklardan korunmak için ilaçlara değil, sağlıklı besinlere sarılmamız gerekiyor.

Sandık içlerinde kalmış ata tohumları bazı belediyeler ve birliklerce gün yüzüne çıkarıldığını duydum.

Geleneksel tarım ile üretilmiş, GDO’suz, kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan, kimyasal katkı maddesi içermeyen gıdalar sağlığımız için ısrarla talep etmelidir.

Ata tohumu ile üretim yapan çiftçiler devlet tarafından desteklenmelidir.

Unutulmamalıdır ki GDO insanlar üzerinde uygulanan en tehlikeli deneydir.

Bu deneyin kobayı olmayalım.

Uzmanlara kulak verip doğal yaşamaya, doğal yemeye özen gösterelim.

Sağlıcakla...