Merhaba SES Gazetesi okuyucular. Yepyeni bir günden hepinize selamlar. Gününüz çok güzel geçsin. Bu hafta sizlere yeni tanıştığımız birini sevip sevmediğimizi nasıl anlarız, ondan bahsedeceğim. Başlıkta da okuduğunuz üzere bununla ilgili olarak ilk intibanın ne kadar önemli olduğunu da anlamış olacağız.
İlk intiba demek bir insan sizi ilk nasıl gördüyse öyle hatırlayacaktır anlamına gelen bir cümledir. Yani ilk andaki haliniz gayet korunmasız ve güçsüzse, aslan da olsanız, kaplan da olsanız insanlar sizi hep o halinizle hatırlarlar. Hiç düşünmezler o anda sizin bir sıkıntınız vardır belki, düşündüğünüz bir olay vardır o yüzden öyle görünmüşsünüzdür. Fakat karşınızdaki kişi öyle düşünmez yapıştırır hemen sizinle ilgili ilk eleştiriyi. Bununla ilgili olarak bir teoriden de bahsedeyim. Hani derler ya anneler 'Sen hala benim küçük çocuğumsun' diye, acaba ilk intiba yüzünden mi öyle düşünüyorlar bilinmez.
İlk intiba da bunu asla unutmayın arkadaşlar asla ama asla ikinci şansın olmaz. Bazen yeni başlangıçlar için üzülür ve yıkamayacağın o imaj için içlenirsin. Derseniz herkes ikinci şansı hakeder ama bence bu ilk intiba için geçerli değildir.
Yeni tanıştığınız birini sevip sevmediğinizi beyin 90 saniye içinde belirler. O yüzden de deriz ya ilk intiba önemlidir diye. Tabi iyi bir izlenim bırakmak biraz çaba ister. Doğru kelimeler, doğru hareketler ile herkes büyüleyici bir izlenim yaratabilir. Bunun için baya bir yol yürümeniz gerekir. Konuşkan yanınıza gösterin mesela ne kadar aktif konuşursanız o kadar fark edilme olasılığınız artar. Pervasız, tartışmaya açık ve kesinlikle dürüst olmalısınız. Alışılmışlığın dışına çıkmak gerekir.
'Kültürel değerlerin dışına çıkmak, aykırı olmanın kolay yoludur. Fakat, pozitif şekilde aykırı olun.' diye yazıyor Reisinger.
Kendinizden emin bir beden dili kullanmayı tercih edin. Duyguları tetikleyici olun. Karşınızdakini iyi dinleyin. İnşallah karşındaki kişi sen onu nasıl dinlediysen o da seni dinler. Zaten dinlemezse de kendi kaybeder, ilk intiba açısından eksi yazılır. Devamlı pozitif olun ve gülümseyin. Hatırlanabilir olmak için devamlı adları kullanmaktan çekinmeyin. Herşeyin olumlu tarafını takdir edin. Size anlatılanlara ilgi gösterin.
Unutmayın arkadaşlar, ilk intiba demek 1-0 önde olmak demektir.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla...