Söke Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Demiryürek ve Söke Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Ümit Coşkun, AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü’nün odalar arasında ayrımcılık yaptığını iddia etti. Başkan Demiryürek ve Coşkun’un bu iddialarına AYESOB Başkan Vekili Salih Kozalı’dan cevap geldi.
“BİRLİĞİMİZ, ODALARIMIZA EŞİT MESAFEDE”
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Vekili Kozalı, iddiaları yalanlayarak “Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin (AYESOB) bağlı odalarımıza yönelik baskı veya mobbing uyguladığına dair yer alan iddialar ve haberler tamamen asılsız, gerekçesiz ve gerçek dışıdır. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak kurumsal vizyonumuz ve yönetim anlayışımız; ayrıştırıcı değil, birleştirici ve destekleyici bir yaklaşıma dayanmaktadır. Birliğimiz, çatısı altındaki tüm esnaf ve sanatkarlar odalarımıza eşit mesafede yaklaşmakta, hepsinin gelişimi ve güçlenmesi için imkanlarını seferber etmektedir. Bizler, dün olduğu gibi bugün de esnaf ve sanatkarlarımızın emrinde olmaya, onların hak ve menfaatlerini savunmaya kararlılıkla devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
AYESOB’A DAVET ETTİ
Kozalı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu kapsamda, asılsız iddialarla gündeme gelen Söke Berberler ve Kuaförler Odası ile Söke Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Denetim Kurulu Başkanlarımıza açık bir davette bulunuyorum: Kendilerini Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize davet ediyorum. Gelsinler; bağlı bulundukları odaların maddi ve manevi olarak Birliğimiz tarafından nasıl desteklendiğini, yapılan tüm katkıları resmi belge ve kayıtlarıyla kendilerine şeffaf bir şekilde gösterelim. Kamuoyunun ve esnaf teşkilatımızın asılsız iddialara ve karalama çabalarına itibar etmemesini rica ediyorum.”


