Merhaba değerli Ses Gazetesi okurları; bu haftaki yazımda 11 ayın sultanı Ramazan bitmeden sahur ve iftar sofralarımızın vazgeçilmez meyvesi olan ‘’hurmanın faydalarından’’ sizlere bahsetmek istiyorum.  Medine, medjul, amber gibi birçok farklı çeşide sahip olan ve özellikle Ortadoğu bölgesinde yetiştirilen hurma; ·         Potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez gibi mineralleri ve A, B1, B2, B6, C vitamini gibi vitaminleri içermektedir. ·         Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar. ·         İçeriğindeki yüksek antioksidanlar sayesinde ise vücudumuzu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korur. ·         Ayrıca beta-karoten içeriği sayesinde hafıza, beyin ve göz sağlığı içinde önemli bir besindir. ·         Anne sütünü arttırıcı özelliği de sahiptir. 1 porsiyon meyve alternatifi olarak 2 – 3 adet küçük boy hurma tercih edebilirsiniz.