"_Ben buyum..., bu benim doğrularım..., bu saatten sonra...,cahilce davranıyorsun, böyle davranmalısın yanlış yapıyorsun, BİLİYORUM..., vb._" söylemler gelişime ve öğrenmeye kapalı söylemlerdir. (Aynı düşünceleri senelerce tekrar etmek de buna dahil) En mutlak doğru kendini kabul eden, kendi gibi düşünmeyenleri veya hareket edenleri ya da çoğunluktan bağımsız kendini oluşturanları ötekileştiren, kendini üstün gören sözlerdir,davranışlardır.
Herkes herkesten veya her canlıdan bir şey öğrenebilir. Hayatta mutlak doğru diye birşey yoktur. Hayatın kendisi gelişim ve öğrenme sürecidir. Yaşadığımız her şey olumlu veya olumsuz bize bir şeyler öğretir, geliştirir. Hayatta garantisi olan hiçbir şey yoktur. Her an değişime gebedir.
Kendi hayatıma dönüp baktığımda (_Geçmişte veya şimdiki zamanda bu konuda yanlış yapmışım böyle davransam daha iyi olur dediğim birçok durum var. Davranışlarımı ve düşüncelerimi değiştirdiğim zaman fark ediyorum. Veya evet bunu doğru yapmışım böyle devam etmeliyim dediğim durumlar de..._) farkındalık kazandıkça bir şeylere tutunmanın (içini doldurabilirsiniz) ne kadar boş olduğunu gördüm. Hayatınızda hafifleme istiyorsanız ve varoluşun bilgisine,deneyimine kendinizi açıyorsanız,olumlu ya da olumsuz ne yaşarsanız yaşayın veya yaşıyor da olabilirsiniz onu lehinize çeviriyorsanız deneyim, olgunlaşma süreci, içsel huzur vb. -adını siz koyun