RUHUMUZA FATİHA!
Vehbi Akşit
Taziye evine gittik.. Avukat olan oğlu gelmiş İstanbul’dan. Kızı da doktormuş, o cenazeye yetişememiş ama sonradan gelmiş yurt dışında görev yapan bir oğlu daha varmış bulunduğu ülkede kar kış fazla olduğu için uçak ayarlayamamış, gelemeyecekmiş.
Damadı yakınları hep gelmişler ..
Öyle anlattı avukat oğlu, soru soran komşu amcaya; "Nasıl yollar" dedi damat oğluna. 'Valla arabaya yol dayanmıyor, yollar kaymak gibi' dedi. Saçlar sarıya boyanmış birkaç kadın girdi odaya çay getirdi..
Rahmetliden konuşan hiç yoktu. Evden arabadan menkulden borsadan ekonomiden konuşuldu da konuşuldu.. "Çok bekledi ama sizi rahmetli" dedi bir başka yaşlı amca.. Bir anda buz gibi hava esti odada.. 'Ne yapacaksın' dedi damat, 'herkes kendi hayatında, öyle yatalak falanda değildi iyiydi kayınbabam ama ne derdi varmış anlayamadık' diye cevap verdi..
"Bizim için çok mücadele verdi" dedi avukat olan oğlu. 'Ablamı, beni abimi iyi yetiştirdi' diye anlattı..
Herkes bir şey konuşuyor ama kimse bir Fatiha okuyalım demiyordu. Demek ki yaşarken evde olmayan öldükten sonra da olmuyordu.. İnsanlık bizde kalsın deyu çektim besmeleyi okudum üç İhlas bir Fatiha’yı..
Avukatın, doktorun, damadın, gelemeyen oğlanın ruhuna okudum.
Nasıl olsa giden gitmiş gittiği yere. Amellerini de götürmüş evinde dert edeni de dua edeni de yoktu.. Sürekli dünya konuşulan ölü evinde demek ki giden için tasa edecek bir şey yoktu..
Rahmetli de hep oğlan avukat, kız doktor diğer oğlum konsolos diye anlatır oğullarının mesleği ile övünürdü.
Allah ne istedi ise vermiş her şeyleri vardı ama geride Fatiha okuyacak Fatımalar Fatihler yoktu..
Rahmet dileyip sabır dileyip çıktık evden..
Bir Fatiha da sokağa okudum yüksek binaların duvarlarına üfledim ve yürüdüm dünyanın üstüne...
O halde,
A deyince at B deyince bıyık hatırlattılar körpecik beyinlerimize.
A deyince ALLAH, B deyince BİSMİLLAH diyen bir nesil yetiştirmek istiyorsak, annesinin babasının cenaze namazında etrafına bakanlardan değil, cenaze namazında en ön safta olacak bir nesil olsun istiyorsak, Kur'an-ı okumak, unutmamak, yaşamak istiyorsak, arkasından bir FATİHA okuyacak nesil bırakmak istiyorsak, Ruhumuza bir FATİHA okuyacak evlat kalsın istiyorsak ne yapmak lazım?
Haydi Değerli Kardeşlerim, 17 Haziran Pazartesi Kur'ân Kurslarımız açıldı. Büyüklerim, Anneler, Babalar, öldükten sonra arkanızdan dua eden nesiller yetiştirmek sizin elinizde. Ama ölmeden önce Fatiha'yı öğretmek lazım. Ruhumuza bir Fatiha okunsun istiyorsak, amel defterimiz kapanmasın istiyorsa, hayatta iken bunu yapmak, Fatiha'yı yaşamak, yaşatmak zorundayız.
Cuma'nın hayrı ve bereketi üzerinize olsun.
Yorumlar