Ekososyal İşletme Kooperatifi ilk toplantısı Kuşadası'nda gerçekleştirdi Ekososyal İşletme Kooperatifi ilk toplantısı Kuşadası'nda gerçekleştirdi

Kuşadası'nda vatandaşa verdiği hizmet ile bugüne kadar taktir toplayan Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Kuşçu, kendisine 11 aydır tahsis edilmeyen muhtarlık için suskunluğunu bozdu. Muhtarlık görevinde 2 dönemi ardında bırakarak 3.'ncü döneme başlayan muhtar Kuşçu, görevini, oturduğu evin sokakta yer alan giriş kısmında ve de kendi şartlarıyla kurduğu bir masada sürdürüyor. Zor şartlarda çalıştığının altını çizen muhtar Kuşçu, 'Özellikle vatandaştan gelen, 'Belgelerimiz sokakta güvende değil' söylemleri karşısında çok zor zamanlar geçiriyorum' diyor. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine, konuyu Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Kuşçu ile konuştuk.

Kusadasinda Sokakta Kalan Muhtar Isyan Etti Artik Sokakta Calismak Istemiyorum 485355 4Ecd1Bce356Cdfe8A5179B002179C8Ff

11 AYDIR SOKAKTA MUHTARLIK YAPARAK VATANDAŞLARA HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUM

'Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı görevimde 3.'ncü dönemimdeyim’ diyerek sözlerine başlayan muhtar Kuşçu, ‘Amacım her zaman ve sadece vatandaşa hizmet etmek oldu. Muhtarlık görevimi aynı zamanda yaşamakta olduğum bu evde sürdürmekteydim. Daha sonra ailemin Kuşadası'na gelmesi ile birlikte, evde insan sayısı arttığı için bu zamana kadar kullandığım ofisimi aileme tahsis etmek zorunda kaldım. Sonuç olarak, Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi muhtarı olarak sokakta kaldım. Durumumu yetkililere anlattım. Aslında, muhtarlıkların çalışacakları yerlerinin belirlenmesi hususu devletin elinde olan bir konu ancak devlette bu durumu belediyelere yönlendiriyor. Muhtarlık yerimin olmadığını tüm yetkililer biliyor. Ben bu konuda müraacatlarımı zaten zamanında gerekli yerlere de yapmıştım. Konuyu Kuşadası Belediyesi ile görüştüğüm zaman 45 güne kadar yerini hazırlayacağız denilmişti. Akabinde, bana bu zamana kadar bir çok defa muhtarlık için farklı noktalar da gösterildi. O günlerden bu günlere aradan aylar geçti. Ne yer belli, ne yurt belli. Hiç bir şey belli değil. Nisan ayının 5'inde muhtarlık yerim için ihaleye çıkılmıştı. Kuşadası Mezar Taşları Müzesi'nin hemen karşısına konteyner kurulacaktı. Ortada ne yer var ne konteyner. Belediye, burada daha önce Değirmendere, Ege Mahallesi, Türkmen, Bayraklıdere ve Karaova mahalle muhtarlıklarına 30 gün kadar kısa bir sürede muhtarlıklarını yapıp teslim etti. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel'in konu hakkında bilgisi var ve ben bu konuda destek bekliyorum' dedi.

Kusadasinda Sokakta Kalan Muhtar Isyan Etti Artik Sokakta Calismak Istemiyorum 485355 11B2D3Efd4781A6Da204Aff0848745Fe

MAHALLELİ SOKAKTA ÇALIŞTIĞIM İÇİN RESMİ EVRAKLARINI PAYLAŞMAYI GÜVENLİ BULMUYOR VE TEPKİ GÖSTERİYOR

'11 aydır sokakta, yol üzerinde vatandaşa hizmet vermeye çalışıyorum' sözleriyle açıklamasına devam eden Kuşçu, 'Durumum ortada. Muhtarlık tabelamı asacak yerim bile yok. Vatandaş tabelayı görmeden sora sora buluyor muhtarlığın yerini. Gelen ve gidecek olan resmi evraklar sokak ortasında apaçık durumda. Ben bu masanın başından bir saniye bile ayrılamıyorum çünkü arkamdan kilitleyip çıkabileceğim güvenli bir ortamım yok. Evraklar, bilgisayarım, belgeler, bilgiler, tebligatlar yani görevim itibari ile kullandığım her şey masanın üzerinde ve sokakta duruyor. Özellikle resmi kurumlardan gelen ve askı listesine asılması gereken evraklarda sorun yaşıyorum çünkü asacak bir yerim yok. Burada evrakların çıktısını alabileceğim ya da evrak yollayabileceğim bir elektronik cihazım da yok. Durum böyle olunca, vatandaşlar çalışıyor ve onlar mağdur olmasın diye diğer muhtarlar saat 16.00'da 17.00'de evlerine giderken ben geç saatlere kadar burada vatandaşların işleri halletmeye çalışıyorum. Yol üzerinde olduğum için buraya bir yazıcı koymama imkan yok çünkü toz içerisinde kalıyor akşama kadar her yer.

Kusadasinda Sokakta Kalan Muhtar Isyan Etti Artik Sokakta Calismak Istemiyorum 485355 A1B6Bc77A9A64C95998E830Caf2Ec8Ff

VATANDAŞA EVRAK ÇIKTISI ALABİLMEK İÇİN ESNAFTAN RİCA EDİYORUM

'Esnaf arkadaşlarımızdan yardım istiyorum. Vatandaşa evrak lazım olduğu zaman kendilerinden rica ederek evrağın çıktısını alıp vatandaşın işini halletmeye çalışıyorum. Esnafın dükkan açıp kapattığı saatler değişiyor. Yani bu anlamda çıktı almam da kolay olmuyor. Saat 15.00'dan sonra belge almak için gelen vatandaşa hiç bir şekilde yardımcı olamıyorum. Gelen vatandaş belge istediği zaman esnaf arkadaşların sistemine girip bu resmi evrakların çıktısını alarak vatandaşa vermek, vatandaşa da bana da yanlış geliyor. Resmi evrak adı üzerinde ve vatandaş bu yüzden güvenini yitiriyor bize karşı. Kışın bu açık alanda yağmuru ve ayazı yaşadım ve şimdi de sıcakla mücadele ediyorum ve inanın benim canımı sıkan konu bu değil. Benim sorunum vatandaşa güvenli ve olması gerektiği şartlar altında hizmet verememek. Durumum hakkında yetkililerin bilgisi var ama hala sokakta hizmet vermeye çalışıyorum' diyerek yetkililerden destek beklediğini söyledi.

Muhabir: AYLİN ESER