Aydın’ın Efeler ilçesindeki Veysipaşa Mahallesi’nde 1604 Sokak’ta yer alan Harbi Lezzet, bazlama tostta fark oluşturuyor. Birçok çeşitte yapılan bazlama tostlarla Harbi Lezzet, adını tüm Türkiye’de duyurdu. Bazlama tostta bir marka olan Harbi Lezzet, Ayvalık tostundan etkilenerek müşterilerine yeni bir tost çeşidi sundu. Meşhur Bergama tulumunun yer aldığı tosta, işletme sahibi Cengiz Çelik ‘Bergamos’ adını verdi.
DAMAK ÇATLATIYOR
Dört çeşitte yapılan Bergamos, lezzetiyle adeta damak çatlatıyor. Harbi Lezzet’in tescilli bir markası olan Bergamos, vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Müşterilerinin Bergamos’u çok sevdiğini kaydeden Harbi Lezzet işletme sahibi Cengiz Çelik, “11 yıldır bu işi yapıyorum. Biz ilk yıllarda İzmir tulumu kullanıyorduk. Sert düştüğü için müşterilerimizden şikayet geliyordu. Bu tostta değişiklik, yenilik yapalım istedik. Bir peynirci arkadaştan bilgi aldık. Bende Bergama aşkı var. Özel sektörde iken Bergama ve çevresinde görev yaptım. Bergamos tostumuzda Ayvalık tostunun ilk çıkış hikayesinden etkilendik. Ayvalık tost ilk çıktığında Bergama tulumu konuluyormuş. Biz bundan etkilendik ve Bergama tulum, tulum-sucuk, tulum-kaşar ve tulum-sucuk-kaşar olarak 4 çeşitte bu tostumuzu yapmaya başladık.” dedi.
“SATIŞLAR 10 KAT ARTTI”
Bu dört çeşit Bergamos’a içine domates ve yeşil biber koyduklarını kaydeden Çelik, “Bergama tulumu, tam yağlı bir peynir. Tuzlu değil. Yumuşak olduğu için eriyor. Bergama tulumu olunca tosta her şey koyamazsın. Bunun çalışmasını yaparak yörük usülü ile birleştirmek istedik. Bu kapsamda domates, yeşil biber içine koyduk. Ayrıca tostun yanına salsa sos koyuyoruz. Tüm bu ürünler birleşince ortaya enfes bir lezzet ortaya çıktı. Şu anda vatandaşlarımızdan Bergamos yoğun talep görüyor. Önceki dönemlere göre Bergamos ile satışlarımız 10 kat arttı. Tüm vatandaşlarımızı Bergamos tost tüketmek için işletmemize bekliyoruz.” diye konuştu.
Çelik, Bergamos’un yanı sıra Bombatos, Çikotos, Harbitos markası adı altında birçok çeşitte tostlar yaptıklarını da sözlerine ekledi.