Nazilli’de bulunan S.S. 65 No'lu Şehir İçi Kara Yolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nde olağan üstü kongreye gidildi. Mevcut başkan Süleyman Demirtaş’ın yönetim kurulu üyelerinin toplu istifasından sonra yönetim düşmüş oldu. Eski Başkan Demirtaş da olağan üstü genel kurul yapma kararı almak zorunda kaldı.

Toplamda yaklaşık 115 aracı, 200 şoför 8 tane de güzergâhı bulunan S.S. 65 No'lu Şehir İçi Kara Yolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nde 29 Ağustos Perşembe günü olağan üstü kongre gerçekleştirildi. Kongre solunda mevcut başkan 14 oy alırken, başkan adayı Ömer Aşık ise 74 oy alarak kooperatifin yeni başkanı oldu. Ömer Aşık ve yönetim kurulu seçildikten sonra kooperatifle bütün evraklar ve işlemler denetimden geçirilmeye başlandı.

Nazillide Baskan Degisti Sehiricinin Yeni Baskani Asik Oldu 502707 Cfb7Cbe5056F47E4429D226E615E94B4

“GÜVENİRLİĞİ KALMADI”

Olağanüstü kongre kararı alma konusunda bilgiler veren S.S. 65 No'lu Şehir İçi Kara Yolu Yolcu Taşıma Kooperatifi başkanı Ömer Aşık, “Olağanüstü kararı alma sebebimiz eski başkan Süleyman Demirtaş Kendini denetletmemesidir. Güvenirliliği kalmayınca ve yönetim kurulu üyeleri de istifa edince olağanüstü kongre kararı almak zorunda kaldı. 40 gün Ticaret Sicil Müdürlüğünden 40 gün süre verildi. Toplamda 101 üyemiz var, Ömer Aşık olarak 74 oy ben aldım, eski başkan da 17 oy aldı.” dedi.

Aydın BŞB'den merhum Menderes anısına lokma hayrı Aydın BŞB'den merhum Menderes anısına lokma hayrı

“YER TALEP EDECEĞİZ, BURADA SIĞINMACI GİBİYİZ”

Başkan Ömer Aşık ilk olarak yapmak istediklerini sıraladı. Aşık, “Benim başkan olarak ilk önceliğim üyelerimizin kazançlarını artırabilmek. Tesisleşebilmek, içinde bulunduğumuz bina Ticaret Borsası’nın binası. Biz burada sığınmacı gibi duruyoruz. İlk önce bizim kendimize ait yerimiz olması lazım. Bizde bunu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ve Nazilli Belediyesi’nden isteyeceğiz. Daha önceki başkanda istemiş ama olmamış, bizde uğraşacağız. Değişecek güzergâhlarımız var, çalışan arkadaşlarımızın kılık kıyafet olsun, davranışları konularında olsun eğitimler vereceğiz. Önümüzdeki dönemde IP numaralı sisteme geçeceğiz. Devletimiz Eylül ayına kadar izin verdi. Önümüzdeki dönemde mutlaka bu sistem olacak. Ama en büyük amacımız üyelerimizin gelirini yükseltmek için çalışmak. 115 aracımız, 200 şoför var 8 tane güzergâh var. Biz Büyükşehir denetimli bir kooperatifiyiz. UKOME’ye biz isteklerimizi bildiriyoruz uygun görürlerse isteklerimiz oluyor.” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN DENETLENEBİLECEĞİZ”

Sağlam ve şeffaf bir yönetim oluşturduk diyen bakan Ömer Aşık, “Üyelerimizi istedikleri zaman istedikleri evrakları görebilecek. Her şeyimizi her zaman denetleyebilecekler. Önceki başkan buranın parasını biraz hesapsız kullanmış. Oraya buraya borç vermiş, kendisi almış. Ne kadar borç verildiği bilinmiyor. Senet aldık kendisinden ama net değil. Güvenirliği kalmadı. Üyelerin üzerinde yönetecek gücü olmuyor” ifadelerini kullandı.
S.S. 65 No'lu Şehir İçi Kara Yolu Yolcu Taşıma Kooperatifi başkanlığına Ömer Aşık son olarak vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasını, güvenli bir yolculuk istiyorsa vatandaşların toplu taşımayı tercih etmelerini istedi.

YENİ YÖNETİM

Başkan Ömer Aşık, Başkan Yardımcısı Özkan Aydın,
Yönetim Mehmet Şengül, Ali İhsan Baytemir, Ali Tözün, Denetim kurulu Fahri Tuğra Arslan, Yasin Köse

Kaynak: HABER MERKEZİ