Yaklaşık 44 bin kişinin yaşadığı Germencik’in çehresini değişecek olan sürdürülebilir sosyal belediyecilik projelerimi bazı sorulara cevap vermek suretiyle hazırlıyorum. Bunlar daima bugünü ve geleceği dikkate almaktadır. Germencikli vatandaşlarımın güncel ihtiyaçları nelerdir ve gelecekte ihtiyaçları neler olacaktır? Germencik’te insan onuruna yaraşır yaşam nasıl olmalıdır? Belediye başkanınız olarak bunları sosyal belediyecilik projelerime nasıl entegre edebilirim? Bu ve benzeri sorulara verilen cevapların anlamlı projelere dönüşebilmesi takdir edersiniz ki sadece bana ait bir mesele değildir. Belediye meclisimizin değerli üyelerinin kararları belirleyicidir. Dolayısıyla projelerimin ikna edici olmaları şarttır.
Yaşlı Dostu Germencik Projeleri (YADOGER) hizmet toplumuna yolculuk olarak kabul ettiğim projelerin toplamıdır ve Germencik’te yaşlı hizmetlerinde güçlü bir değişimi hedeflemektedir. Germencik’in ve Germencikli vatandaşımın geleceğini tesadüfe bırakamayız. Temel koşul bilimsel harekettir. YADOGER kapsamındaki projelerimin ikna ediciliği buna dayanıyor. Bilimsel danışmanımız Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’dır.
İlk defa burada yeni bir projemi açıklamaktan mutluluk duymaktayım. Bilimsel danışmanımız Prof. Dr. İsmail Tufan’ın teklif ettiği “GERMENCİK ATIK BİNA PROJESİ” için düğmeye bastım. Projenin hedefi Germencik’teki kullanılmayan kamuya ait binaları tekrar kamu yararına değerlendirmek ve yaşlı hizmetlerinde kullanmaktadır. İlk girişim olarak Germencik’te bu tür kaç bina vardır, bunu tespit etmekteyiz. Bunu takip edecek süreçte ise bu binaların hangi yaşlı hizmetlerinde kullanılabilecekleri sorusuna cevap verilecektir. Ardından az bir masrafla bu binalar onarılacak ve kullanıma hazır hale getirilecektir.
Germencik Atık Bina Projesi, sosyal belediyecilik anlayışımızın anlamlı örneklerinden biridir. Hem kamunun yararınadır hem de bireyin. Hem kamuya fazla bir masraf açmamaktadır hem de kültürümüzün değişmez bir parçası olan “yaşlıya saygı” beklentisine cevap vermektedir. Hem yaşlıların hem ailelerin yararlanacakları, ama şu anda kullanılmayan binaların onarımıyla, Germencik biraz daha güzelleşecek, düzenli şehirleşme sürecimiz devam edecektir.
Germencik’te yaşlılarımızın temiz hava alması, sosyal ilişkilerine yenilerini eklemesi ve sağlıklarını koruması bizim için önemlidir. Ayrıca yaşlılarımız arasında bakıma muhtaç durumda olanları ve ailelerini de Germencik Atık Bina Projesinde unutmuyoruz. Atık binaların onarımından sonra bu binalarda yaşlılara genel ve özel sosyal, psikolojik, sağlık boyutları olan yeni yaşlı hizmetlerini hızla devreye sokacağız.
Yaşlısının bakımını üstlenen çoğu kadın olan aile fertlerini sevindirecek, onların üstlendikleri sorumluluğu paylaşacak olan bu proje Germencik’e adeta yeni bir hayat verecektir. Bunu başarmanın huzurunu, rahatlığını, kıvanç ve sevincini hep birlikte yaşayacağız ve birlik ve beraberliğimizin gücüne güç katmış olacağız. Devletimizin de yükünü hafifletecek olan bu projenin Germencikli vatandaşlarımız tarafından benimseneceği ve buna sahip çıkılacağından şüphe duymuyorum.
Germencik’i yaşlı hizmetlerinde “marka” yapacağımı daha önceki bir makalemde belirtmiştim. Germencik Atık Bina Projesi ülkemizde de bir “ilk” olacaktır ve markalaşma sürecimizin de güzel örneklerinden birini teşkil edecektir.
Az laf, bol iş! Sosyal belediyecilik anlayışımızın temel felsefesi budur. Allah’ın yardımı ve sizlerin desteğiyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun, hiçbir iş yoktur. Germencik Atık Bina projesini de hayata geçirerek Germencik’te başarılı yaşlanma sürecine yeni bir boyutu ekleyeceğiz.
Yaşlanmanın karmaşık süreçlerden meydana geldiğine, en az 12 yaşlanma sürecinin dikkate alınması gerektiğine dikkat çeken bilimsel danışmanımız Prof. Dr. İsmail Tufan’ın Germencik için gönüllü olarak bilgi ve tecrübelerini Germencik Belediyesi ile paylaşmasını vatanseverliğin güzel bir örneği olduğunu düşünüyorum ve kendisine Germencik halkı adına bir kere de burada teşekkürlerimi sunuyorum.
Yorumlar