İl genelinde yürütülen kültürel çalışmalar ve müzecilik faaliyetlerini incelemek üzere Karacasu ilçesinde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Havva Seçer Sağınç, ilçe programı dahilinde anlamlı bir ziyarete imza attı. Ziyaret kapsamında Sağınç, Aydın’da "İlin Ahisi" unvanına layık görülen Halil İbrahim Köse ile bir araya geldi.
AHİLİK KÜLTÜRÜ KARACASU'DA YAŞATILIYOR
Ziyarette, asırlardır süregelen meslek ahlakını, esnaflık bilincini ve usta-çırak ilişkisini kuşaktan kuşağa aktaran Ahilik geleneğinin önemine dikkat çekildi. İl Müdürü Havva Seçer Sağınç, bu köklü kültürün değerli bir temsilcisi olan Halil İbrahim Köse’ye yerel zanaata ve kültürel mirasa sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.
BAŞARI VE BEREKET DİLEKLERİ İLETİLDİ
Köse’yi kazandığı "İlin Ahisi" unvanından dolayı tebrik eden Sağınç, Ahilik meşalesini başarıyla taşıyan emektar ustaya bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dileyerek; sağlık, huzur ve bereket temennilerini sundu.




