Kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 35,79'unu alarak Aydın’da birinci parti olan CHP’yi, AK Parti yüzde 28,44 ile ikinci sıradan takip etti. İYİ Parti yüzde 13.08 ile üçüncü, MHP yüzde 8,60 ile dördüncü ve Yeşil Sol Parti yüzde 7,02 ile beşinci sıraya yerleşti. Bu sonuca göre CHP 4, AK Parti 3 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. İttifaklar içerisinde de Millet İttifakı, aldığı oy oranıyla Cumhur İttifakı’nı geride bıraktı.

CHP’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 4 OLDU


2018 seçimlerinde üç milletvekili çıkaran CHP’nin vekil sayısı 4’e yükseldi. Mevcut milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül’ün dışında, Aydın Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Evrim Karakoz da Ankara’nın yolunu tuttu.

AK PARTİ’DE KAYIP


AK Parti’nin milletvekili sayısı, bir önceki seçime göre 4’ten 3’e düştü. Mevcut milletvekillerinden sadece Mustafa Savaş’ı aday göstermeyi tercih eden AK Parti’den meclise Savaş’ın yanı sıra Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Seda Sarıbaş ve Aydın eski İl Başkanı Ömer Özmen seçildi.

İYİ PARTİ BİR VEKİLDE KALDI

İYİ Parti, bir önceki seçimlerde olduğu gibi yine bir milletvekili çıkardı. Parti genel merkezi tarafından Aydın’dan aday olarak gösterilen İYİ Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ömer Karakaş, milletvekili oldu.