Söke Belediyesi, 2 milyar 300 milyon litre suyu kirlilikten kurtardı Söke Belediyesi, 2 milyar 300 milyon litre suyu kirlilikten kurtardı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir takım ziyaretler için Aydın’a geldi. Kente ilk kez genel başkan olarak gelen İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Söke ilçesinde pamuk tarlasına giderek üreticilerle buluştu. Akabinde Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni ziyaret eden Dervişoğlu, Efeler ilçesinde partilileriyle buluştu. Nevzat Biçer Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Dervişoğlu’na İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk ve ilçe başkanları ile partililer eşlik etti. PAartililerine seslenen Dervişoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hedeflerinin iktidar olmak olduğunu kaydeden Dervişoğlu, çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

1 (8)-1

“AK PARTİLİLER DURUMDAN RAHATSIZ”

Aydın’da güç ve moral depoladığını kaydeden Dervişoğlu, “İYİ Parti’ye kurduğumuzda Türkiye tek adamlığa doğru ilerliyordu. Recep Tayyip Erdoğan tek adam olur, kaderimizi o belirler derken bütün avaneleri bugün onun yolunda hızla ilerliyor. Tek adamlık eşitsizlik, adaletsizlik demektir. Bu iktidar öyle bir uygulamalar yapıyor ki eşitlik yerine yandaşlık yapıyor. Siyasete girdiğim günden beri konuşan Türkiye’yi yaratmak istiyorum. İş dünyasından tutun, AK Parti’nin milletvekilleri ve bakanları sessiz. Hepsi Erdoğan’ın sorun dinlemek istememesi nedeniyle sessiz. Artık öyle bir noktayı geldik ki, bizden fazla AK Partililer bu durumdan rahatsız.” diye konuştu.

1 (6)-1

“DÜNYAYA KAFA TUTARIM”

Partisinde yaşanan istifalara değinen Dervişoğlu, siyasetin gidenlerle değil kalanlarla yapıldığına vurgu yaparak “Gidenlere gitsinler, uğurlar olsun falan diyen yok. Milletimize yaptığımız çağrı esas itibarıyla bizden ayrılmış arkadaşlarımızı da kapsıyor. Biz gelin millete diyoruz ki gelin birleşin. Gelin İYİ Parti'nin çatısı altında toplanın. Bu çağrıya bu zamana kadar İYİ Parti'ye emek vermiş, mücadele etmiş, kuruluşuna ter akıtmış herkes dahildir. Ben yolculuğumu inananlarla sürdüreceğim. Benim umurumda olan sizlersiniz. Bin tane nam ve unvan sahibi adam giderse gitsin, ben içinizden birinizi bile artık kaybetmek istemiyorum. Siz yanımda ve arkamda olduğunuz müddetçe vallahi de billahi de bırakın Recep Tayyip Erdoğan'ı dünyaya kafa tutarım.” şeklinde konuştu.

1 (10)

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de isim vermeden eleştiren Dervişoğlu, “Ben başkaları gibi rol yapmam. Ben kürsülerde başka konuşup aşağıya indiğimde de siyaseten böyle söylenmesi gerekiyor. Kusura bakmayın diyenlerden değilim. Ben mücadele adamıyım. Siyasi manevra peşinde koşmam.” ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU, KUŞADASI’NI ÖVDÜ

Yerel seçimlerde Kuşadası’nda alınan oy oranından övgü dolu sözlerle bahseden Dervişoğlu, “Partimizin Aydın İl binasında konuşurken Kuşadası'nda almış olduğumuz oyu şayet Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde almaya muvaffak olabilmiş olsaydık, bugün İYİ Parti tek başına iktidardı. Kuşadası'nda olan neden Türkiye'de olmasın?” dedi.

1 (12)

“ERDOĞAN BİR DAHA ADAY OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, “Siyaset artık kurumlardan, görüşlerden, projelerden, programlardan ibaret değil. Siyaset artık şahıslardan ibaret. Kamuoyundaki tartışmaları görüyorsunuz. Tayyip mi kazanacak? İmamoğlu mu kazanacak? Mansur Yavaş mı kazanacak? Tartışma bu. Kim Cumhurbaşkanı olacakmış? Seçime daha üç sene var. Köprünün altından kim bilir hangi sular akacak. Bunlar kim kazanacak tartışması yaparken biz milletin hali ne olacak tartışması yapmak mecburiyetindeyiz. Elimizde yürürlükte olan mevcut anayasaya göre Recep Tayyip Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Bunun altını çiziyorum ve hiçbir siyasi lider, Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir daha Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açacak bir biçimde anayasanın arkasından dolaşmaya kalkamaz. Şayet kalkarsa, anayasanın hakkını, hukukunu milletin hakkı ve hukukuyla birlikte savunmak İYİ Parti'nin birinci görevidir.” diye konuştu.

1 (11)

“TÜRKİYE’NİN İYİ PARTİ İKTİDARINA İHTİYACI VAR”

Partililerine birlik ve beraberlik mesajları veren Dervişoğlu, “Türkiye’nin İYİ Parti’nin iktidarına ihtiyacı var. Biz bir olursak, birlik olursak beraber olursak Türkiye’nin şartlarını doğru bir biçimde okuyup araştırıp Türkiye’yi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarma iradesi sergileyebilirsek bundan 20 sene sonrayı hayal etmemize gerek yok. Allah’ın izniyle ilk genel seçimde iktidar oluruz inşallah.” Diyerek konuşmasını tamamladı. Dervişoğlu’nun konuşmasını partililer ayakta alkışladı. Programın ardından Dervişoğlu, Aydın’dan ayrıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ