Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Kaymakamlığı, Didim Ziraat Odası, Didim Ticaret Odası ve Zeytin Dostu Derneği işbirliğiyle 9-10-11 Ekim tarihlerinde Didim Zeytin Festivali düzenlenecek. Bu yıl festival kapsamında gerçekleştirilecek olan ve Guınness Rekorlar kitabına girilmeye çalışılacak olan “En büyük zeytin yağı tadım etkinliği” hakkında basına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim İlçe Turizm Müdürü Serkan Günana, Didim İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Şakir Kır, Didim İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ufuk Kurucu, Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu ve Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Gökçe katıldı.

“FESTİVALİN 8. DÜZENLENECEK”
Toplantıda konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Didim olarak 2011 yılından bu yana Zeytin Festivalinin düzenlendiğini, pandemi ve bazı nedenlerden dolayı ara verilen festivalin bu yıl 8. düzenleyeceklerini söyledi. Önceki yıllarda gerçekleştirilen toplu tadım etkinliklerinin rekor denemesine hazırlık niteliği taşıdığını vurgulayan Yıldırım, önce 2 bin 500, ardından geçen yıl Apollon Tapınağı’nda 3 bin 280 kişiyle tadım yaptıklarını aktardı. Yıldırım, “İspanya’daki rekoru Didim’e, Aydın’a ve ülkemize getirmek istedik. Didim bunun merkezi olsun. Aynı zamanda Didim’e ciddi anlamda bir tanıtım sağlansın istedik” dedi.
DÖRT NOKTADA, ÜÇ ÇEŞİT ZEYTİNYAĞIYLA TADIM
Guinness’in belirlediği koşulların önceki etkinliklerden farklı olduğunu anlatan Yıldırım, bu yıl üç çeşit zeytinyağıyla dört ayrı noktada eş zamanlı tadım gerçekleştirileceğini söyledi. 9 Ekim Cuma günü saat 10.00’dan itibaren başlayacak etkinliğin; Apollon Tapınağı, Kent Meydanı, Altınkum Yalı Caddesi ve Akbük Liman Meydanı’nda yapılacağını belirten Yıldırım, organizasyonun merkezinin Kent Meydanı olacağını kaydetti.
OKULLAR VE DERNEKLERLE HAZIRLIK
Katılımın gruplar halinde ve planlı şekilde sağlanması için kapsamlı bir hazırlık yürüttüklerini ifade eden Yıldırım; Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, Muhtarlıkları, Dernekler, Odalar, Öğretmenler ve okul aile birliklerinin organizasyonda önemli sorumluluk üstlendiğini söyledi.
“REKOR GELİRSE ANITLAR DİKİLECEK”
İspanya’da 12910 kişiyle bu rekoru elinde bulundurduğunu kaydeden Yıldırım, bu rakamı kırma hedefinde olduklarını belirterek, kırılan rekorun ardından Didim’in belli noktalarında bu rekorla ilgili anıtlar dikileceğini söyledi. Yıldırı ayrıca rekora katılan kişilerin isimlerinde yazılı bir katalog hazırlanacağını ve gelecek nesillere de bu kataloğun bırakılacağını söyledi. Didim Belediyesinin festival ve rekor denemesi içinde neden olmadığına yönelik soruya cevap vermekten kaçınırken, süreç içerisinde belediyeden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.





