Cumhuriyet Halk Partisinin simgesi olan altı oka ve içi boş söylemlerine baktığımızda POPÜLARİTELERİ AYRI AYRI partiler, beliriyor. Gerçi CHP hiçbir zaman devrimci bir parti olamamıştır diyorum, bunu nerden söylüyorum, CHP’nin adalet bakanı olan faşist Mahmut Esat Bozkurt’un söylemlerinden 1930 yılında Ağrı'daki Kürt ayaklanmasının ardından şu sözleri söylediği rivayet edilir: “Dost, düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler; bu memleketin efendisi Türklerdir. Saf Türk ırkından olmayanların Türk vatanında tek bir hakları vardır: Türklere hizmetçi olma, köle olma hakkı” bu zihniyetin temsil edildiği, valilerin aynı zamanda il başkanı olduğu tıpkı bu günkü AKP gibi bir partiye halkçı yada devrimci demek her iki ideolojiye de hakarettir. Bu halkçı CHP’ nın Aydın büyükşehir belediye başkanı maalesef bu zatın Kuşadası’nda heykelini yaptı, Süleymen Demirel’in sağ kolu İsmet Sezgin’in Aydın’da heykelini yaptı. Menderes ve İsmet Sezgin adına lokma hayırları yapıldı ….vs…vs….
Sahi bu yapılanlar altı okun hangisinde yer alıyor? Şimdi bunları yapınca mı halkçı olunuyor? Şimdi Türk Dil Kurumunda halkçılığın tanımına bakalım: “Halkın halk tarafından ve halk için idaresi, halkçılık olarak tanımlanır.” Peki atanmış yönetimlerle mi halkçılık gerçekleşecek? Yoksa piyangodan çıkan sözüm ona milletvekilleriyle mi halkçılık sağlanacak? Yoksa bir iki tv şovmeni kendince vekilin ipe sapa gelmeyen icraatlarıyla mı halkçılık gerçekleşecek? Kendine faydası olmayanın devlete, millete ne faydası olabilir?
Evet, CHP acilen kendine gelmeli, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirmemeli, çok yetersiz de olsalar bile-sanmam- kendi kadrolarıyla, yoldaşlarıyla yol almalı, her ne kadar imarların rantçı müteahhitlerini sildiyse yetmez, diğer işe yaramaz kadrolu siyasetçileri ve rantçıları da temizlemeli ve gerçek halka dönmelidir.
Bir vatandaş olarak acil bir işiniz oluyor mecburen çözüm yeri olan büyük şehir belediyesini arıyorsunuz , santraldeki memur mülakata başlıyor nerdeyse yüz soru soruyor adeta sınava tabi tutuyor, eğer o sınavda başarılı olduysanız başkanın özel kalemine bağlanıyorsunuz o da bir o kadar soruyor ve sonuç ne oluyor biliyormusunuz? Biz sizi ararız. Tabi hiçbir zaman aranılmaz. Başınıza iş geliyor, seçtikleri kişi ve ekibi tarafından hukuksuzluğa uğruyorsunuz, bu güruhu seçenlerin bu hukuksuzluğa dur demesini bekliyorsununuz ve hukukçu vekile ihtiyaç duyuyorsunuz ne yazık ki Nazilli’nin hukukçu vekili hayatta telefonunun açmaz ve sizi görmezden gelir……. Canınıza tak eder Nazilli’ den büyük şehir belediyesi yolunu tutarsınız muhatap yok, tek kolay muhatapta bir başkan vekili ne yazık ki o da hukukçu, ilgileniyor gibi yapıyor ve sizi ilgisiz bir yere başından sepetliyor ve siz başladığınız yere çaresiz dönmüş olursunuz…….evet beyler bunlarla mı siyaset yapacaksınız? Bunlar mı halkçı? İl başkan yardımcınız niye istifa etti? Nereye geçti? Hiç nedenini merak edip sordunuz mu? Bunun sorumluluğunu adam gibi bir üstlenip istifa etti mi? Ne yazık ki hayır….. parti derhal çer çöpten ve siyasi rantçılardan ayıklanmalı…..gerçek sol kimliğine dönmeli……ekmelettinlerden kurtulmalı…….