Aydın’ın Efeler ilçesinde bir evde çıkan yangın, ölümle sonuçlanan bir soruşturmanın fitilini ateşledi. İstiklal Mahallesi 1067 Sokak’taki evde 16 Ağustos günü saat 04.00 sıralarında çıkan yangında 32 yaşındaki Mazlum Çiçek yaşamını yitirirken, eşi Derya Çiçek yaralandı.

İhbar üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, evde yapılan incelemede Mazlum Çiçek’in cansız bedeni bulundu. Dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar oluşan Derya Çiçek ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

MUTFAK KAPISININ KİLİTLİ OLMASI ŞÜPHELERİ ARTIRDI

Yangının ardından polis ekipleri evde geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla yürütülen soruşturmada dikkat çeken ayrıntılara ulaşıldı.

Mazlum Çiçek’in cansız bedeninin bulunduğu mutfağın kapısının kilitli olması ve Derya Çiçek’in yangın sırasında evden ayrılırken bazı değerli eşyaları ile çantasını hazırladığı yönündeki tespitler, soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan Derya Çiçek gözaltına alındı.

Whatsapp Image 2026 09 15 At 16.44.23

HASTANEDEN ÇIKTI, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yangında dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar meydana gelen Derya Çiçek, bir süre hastanede tedavi gördü. Tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan Çiçek, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi.

Bozdoğan’da zincirleme trafik kazası: 2 yaralı
Bozdoğan’da zincirleme trafik kazası: 2 yaralı
İçeriği Görüntüle

Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Çiçek hakkında tutuklama kararı verildi. Çiçek, “tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme” suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

TEDAVİNİN ARDINDAN GÖZALTI

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir’de tedavisi süren Derya Çiçek hakkında 25 Ağustos’ta gözaltı kararı çıkarıldı.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan Çiçek, Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Derya Çiçek, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Derya Çiçek’in cinayet şüphesiyle tutuklanmasına karar verdi.

KARARI DUYUNCA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Tutuklama kararının ardından büyük üzüntü yaşadığı belirtilen Derya Çiçek’in hıçkırıklarla ağlayarak, “Yok ben girmem oraya. Hayatta girmem oraya. Zaten yanmışım. Beni çekip rezil etmesinler. Allah belanı versin Mazlum. Rahat etme o mezarda. Hayatımı kararttın. Ben annemin yüzüne nasıl bakacağım” şeklinde sözler söylediği öğrenildi.

“BEN BİR ŞEY YAPMADIM”

Tekerlekli sandalye ile adliyeden çıkarılan Derya Çiçek, “Ben bir şey yapmadım, her şey ortaya çıkacak, ben yapmadım” diyerek gözyaşı dökerken ekip aracına bindirilip cezaevine gönderildi.

Derya Çiçek ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çiçek, mahkemedeki ifadesinde eşi Mazlum Çiçek’in kendisini sürekli kıskandığını ve sık sık intihar etmek istediğini söylediğini öne sürdü. Akaryakıt istasyonuna gitmesinin de eşi tarafından istendiğini savunan Çiçek, “Mazlum beni zorla gönderdi ve benzin aldırdı. Sonrasında kapıyı kilitledi ve benzin döküp kendini yaktı” dedi.

Soruşturma kapsamında ayrıca Derya Çiçek’in yangından bir gün önce akaryakıt istasyonuna giderek, “Eşim arabanın başında, yakıtımız bitti. Yakıt almaya geldim” diyerek yakıt aldığı öğrenildi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE