Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasadışı bahis ve sanal kumar organizasyonuna yönelik çalışma başlattı.
Yapılan incelemelerde 40 şüphelinin organizasyon içerisinde faaliyet gösterdiği, elde edilen finansmanın paravan şirketler üzerinden aktarıldığı belirlendi. Şüphelilerin kullandığı hesaplarda toplam 11 milyar 38 milyon 572 bin 927 liralık şüpheli para hareketi tespit edildi.

Whatsapp Image 2026 09 14 At 17.34.44 (1)


7 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Suç organizasyonunun faaliyetlerinin sonlandırılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla operasyon için düğmeye basıldı.
Aydın merkezli olmak üzere 7 ilde 14 Eylül 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla şüpheli şahıslar ve şirketlere ait mal varlıklarına tedbiren el konuldu.
Operasyonda 31 şüpheli gözaltına alınırken, suç unsuru barındırdığı değerlendirilen çok sayıda dijital materyal de incelenmek üzere ele geçirildi.

Nazilli şok baskın: 4 yönetici gözaltına alındı
Nazilli şok baskın: 4 yönetici gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle


3 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE ÇIKTI


Soruşturma kapsamında hakkında işlem başlatılan şüphelilerden 3'ünün halen cezaevinde bulunduğu tespit edildi.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yürütülen adli tahkikatın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE