Bedelli askerlik yapmak isteyen birçok kişi, bugün açıklanacak enflasyon verilerini merakla bekliyordu. 2024 yılı bedelli askerlik ücreti, 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netliğe kavuştu.

Bedelli askerlik ücreti, memur aylık katsayısına göre yeniden belirleniyor. Daha önce 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücreti, 35 bin TL zamla 217 bin 870 TL oldu. Nihai ücret ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanacak.

Bedelli Askerlik Ucreti Belli Oldu 483720 A31Fcf9F66752A235Db8Deb2029Cdd0D

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında, yeni enflasyon değerlerinin açıklanmasının ardından bedelli askerlik başvuruları başlıyor. Bu başvurular, yılın son iş günü mesai saatleri sona erene kadar devam ediyor.

Başvuru sürecine katılan adayların askerlik yerleri ve tarihleri, başvurularının yapıldığı yılı izleyen Ocak ayının ikinci haftasında açıklanıyor.

Uzmanlardan Sevindiren Haber: 2015 Model Altı Arabası Olanlar Yaşadı Uzmanlardan Sevindiren Haber: 2015 Model Altı Arabası Olanlar Yaşadı

Bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır?

Bedelli askerlik için başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabileceklerdir.

Kaynak: HABER MERKEZİ