Aydın’ın marka kulüplerinden biri olan Yıldızspor’un A Takım antrenörü Samet Albayrak, okumanın yaşanın olmadığını gösterdi. Çocukluk yıllarından itibaren futbola büyük bir ilgi duyan Albayrak, 16 yaşında profesyonel futbolcu olarak kariyerine adım attı. Futbol dolayısıyla lise üçüncü sınıftayken okul hayatını sonlandıran Albayrak’ın gönlündeki eğitim aşkı sönmedi. Futbola veda ettikten sonra Albayrak, lise eğitimini tamamladı. Bununla yetinmeyen Albayrak, büyük bir başarı ortaya koyarak 40 yaşındaki üniversiteyi kazandı. Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü’nü kazanan Albayrak, gösterdiği azimle hem ailesinin gururu oldu hem de geleceğe hazırladığı sporcularına örnek oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 13 152758

BAŞKAN KAYA ÖZCAN’A TEŞEKKÜR


Kariyerinde birçok önemli takımda forma giyen ve toplamda 7 şampiyonluk yaşayan Albayrak, üniversite okuyacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Üniversite okumanın kendisi için bir hayal olduğunu kaydeden Albayrak, “Bu hayalimi de antrenörlüğe başladıktan sonra gerçekleştirmek istedim. Çünkü antrenörlüğe başladığımda kendime ‘Ben bu işin mutfağından geliyorum. Bu işin ilmini de çok daha iyi öğrenmek istiyorum. Öğrenip bunu da aktarmak istiyorum.’ dedim. İki sene denedim olmadı ama bu sene üniversiteyi kazandım. İnanılmaz heyecanlıyım. Hayal kurmak çok önemli. Futbolla ilgili hayallerimi gerçekleştirdim, Yıldızspor gibi bir takımda görev yaparak antrenörlükle ilgili hayallerimi yaşıyorum. Şimdi de üniversite hayalim gerçek oldu. Bu süreçte bana çok destek olan Yıldızspor Kulüp Başkanımız Kaya Özcan’a, antrenör ekibimize ve aileme çok teşekkür ediyorum. Beni inanılmaz desteklediler ve yanımda oldular.” dedi.

16Sinda Liseyi Birakti 40Inda Universiteli Oldu 511350 D20177A77Fe377819A9Ec4D0461Be58A

“KIZIMA DA ÖRNEK OLMAK İSTEDİM”


Kendisinin okuması için babasının çok uğraştığını kaydeden Albayrak, “Babam futbolda da beni destekledi ama hep okumamı istedi. Kendisini arayıp üniversiteyi kazandığımı söylediğimde mutluluktan ağladı. Bizim ailedeki ilk üniversite okuyan kişi ben olacağım. Bu benim için ayrı gurur, babam için ayrı gurur. Üniversite okuyarak 10 yaşındaki kızıma da örnek olmak istedim. Ben 40 yaşında yeni bir hayal kurdum ve bu hayali gerçekleştirmek için çalıştım. Ben hiçbir hayalim için beklemedim. Bütün hayallerim için çalıştım. Şimdi daha fazla çalışıp yeni bir donanım ekleyeceğim bunu da gençlere aktaracağım. İnsanların destek olduğunda hayalleri olduğunda başaramayacağı hiçbir şey yok.” diye konuştu.

Samet Albayrak 511350 0De1Dc9B2Bf5Cd6Ac5A345413Aa3B2E6

“HAYAL KURSUNLAR, VAZGEÇMESİNLER”


Gençlere de çağrıda bulunan Albayrak, “İnsanlar hayal kurup onun peşinden koşmalı. Ben kendimden 20-22 yaş küçüklerle okuyacağım. Onlara da aktarabileceğim çok şey olacak. Benden daha iyi bilenlerden öğreneceğim. Ama benim daha iyi bildiğim şeyleri çevremdeki kişilere öğretmeye devam edeceğim. Gençlere çağrım, hayal kursunlar ve vazgeçmesinler. 16 yaşında liseyi bıraktım, 40 yaşında üniversite okuyacağım. Okumanın yaşı olmadığı gibi hayal kurmanın da yaşı yok.” şeklinde konuştu. Üniversite okuyacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Albayrak, “Çok önemli kitlelere hitap eden bir oyuncuydum. 20-30 bin kişilere karşı oynadım. Orada duyduğum heyecan neyse burada o heyecanı duyuyorum. Bir an önce okul başlasın istiyorum. Bir an önce okula gitmek istiyorum. Sabah öğrenen, akşam öğreten konumunda olacağım. Hayatımda bu çok önemli bir akış olacak benim için. Çünkü öğrendiğim taze bilgiyi akşamında kendi öğrencilerime aktaracağım. Kendimle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Germencikspor, yeni sezona hazır Germencikspor, yeni sezona hazır

Kaynak: HABER MERKEZİ