Osmanbükü Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, sosyal medya hesabından üreticilerle ilgili yaptığı bir paylaşımla dikkat çekti. Kendisi de üretici olan Şahin, Nasrettin Hoca’nın eşeği ile arasında geçen bir olayı, paylaşarak üreticilerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Şahin’in bir yerden alıntı yaptığı paylaşımda, “Nasrettin Hoca eşeğine verdiği samana zam gelince buna bir çare arar, ne etsem ne eylesem diye düşünürken eşeğine günde bir balya saman yerine yarım balya saman vermeye karar verir. Böylece masraflarını düşürecektir. Biraz zaman geçer, bakar ki eşekte bir değişiklik yok, aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. Hoca biraz daha hesap kitap yapar ve eşeğe yedirdiği yarım balyayı da yarıya indirir. Bakar eşek yine bir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. Eşek bildiği eşek çıt çıkarmıyor. Ertesi günlerde de verdiğinin yarısını verir, eşek çalışmaya devam eder. Hoca, hesaba kitaba oturduğunda ‘geçmişte bu eşeğe ne kadar da masraf ediyormuşum’ diye iç geçirir. Derken bir sabah kalkar bakar ki eşek hakkın rahmetine kavuşmuş. Hoca hüzünlenir, ölü eşeğinin başında ‘tüh, biraz daha dayansaydın sana aç karnına çalışmayı da öğretecektim’ der” ifadeleri yer aldı.

A 511487 2Ba51076Dde32C15B61Ea081374C394F

"ZARARINA PAMUK SATIYORUZ"

“Biz çiftçiler bu seneyi de atlatırsak Hoca’nın eşeği misali aç karnımıza çalışmayı öğreneceğiz. İşte o zaman para kazanmaya başlayacağız” diyen Muhtar Şahin, “Bu yıl 250 dönüm pamuk ektim. Üretim maliyetimiz, geçen yıla göre yüzde 150 arttı. Bir dönüm pamuğun maliyeti 27-30 lira arasında, şu anda pamuk fiyatı ise 25-26 lira. Zararına pamuk satıyoruz. Dönümde 50 ile 250 kilogram arasında da verim kaybı var. Her geçen gün ise kazancımız azalıyor” şeklinde konuştu.

Didim Eğitim Sen’den cinsiyetçi politikalara tepki Didim Eğitim Sen’den cinsiyetçi politikalara tepki

A 511487 83E12A460E613Ed4Ab5E5E1E2290E386

ÖZEL PRİM DESTEĞİ BEKLENTİSİ

Borsada pamuk fiyatlarının da düşük olduğunu hatırlatan Şahin, hükümetin pamuk fiyatlarının düşük olmasından dolayı prim ücretlerini arttırarak üreticilere destek olmasını ve bu yıla özel bir prim uygulamasını hayata geçirmesini beklediklerini söyledi. Söz konusu prim desteği ile ilgili devletin yeterli gücü olduğunu belirten Şahin, kayıt dışı ekonomiden gelecek olan katkının ise primin üç katı olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER