Çocuklara milli, manevi ve kültürel değerleri kazandırmak, sorumluluk duygularının gelişmesini sağlamak, çevre bilincini oluşturmak, yerli üretim ve yerli ürün tüketimine teşvik etmek amacıyla, Türkiye genelindeki okullarda her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasI, kuşadası İlkokulu'nda festival havasında ve coşkuyla kutlandı. '7 Bölge 81 İl' teması ile Kuşadası İlkokulu binasında kurdele kesim töreni ile başlayan etkinliğe Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Kuşadası İlkokulu Müdürü Muzaffer Cesur, öğrenciler ve öğrenci velilerine katılım gösterdi. Program, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri tarafından büyük beğeni kazandı.
''ETKİNLİK FESTİVAL HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ''
Kuşadası İlkokulu öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin organizasyonunda, Yöresel ürünlerin ve geleneksel değerlerin tanıtıldığı etkinliğin âdeta festival havasında gerçekleştiği gözlemlendi. Etkinlikte görev alan veliler, kendi emekleriyle hazırladıkları birbirinden lezzetli yerli yiyecekleri sergileyerek katkıda bulunurken öğrenciler ise 7 bölgeye ait illeri resmeden kıyafetleri ile etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı. Göz alıcı sunumlarla yerel ürünlerden hazırlanan yiyecekler, çocuklara yerli malı kullanımının ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Etkinlikte, özellikle yerel ve mevsimsel ürünlere yer verilmesi, hem öğrencilerin hem de velilerin farkındalığını artırdı. Etkinliğe katılan davetliler, düzenlenen programın festivalleri aratmadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
''7 COĞRAFİ BÖLGE TEK ÇATI ALTINDA TANITILDI''
Etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü ibrahim Ataman, Yerli Malı Haftası'nın Türkiye'de yer alan bölgelerin kapsadığı özellikleri tek çatı altında topladığından bahsederek, ''Yerli Malı Haftası olması nedeni ile okulumuzda çok güzel bir etkinlik düzenlendi. 7 coğrafi bölgenin özelliklerini, kıyafetlerini, yemeklerini, tanımışım simalarını, ekonomi olan katkılarının gösteren çok güzel bir çalışma yapmış arkadaşlarımız. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ataman'ın etkinlik çerçevesinde sergileri tek tek gezerek öğrencilerle yerli malı haftası kapsamında konuşma fırsatı yakaladığı etkinlikte, Ataman'ın çiğ köfte stantında, tepsi içerisinde çiğ köfte yoğurarak öğrencilere ikram etmesi renkli görüntülere sahne oldu.