Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından organize edilen ve Kuşadası Liberty Hotel'de gerçekleşen bu yılki kongre, gastronomi turizmi alanındaki en son trendler, araştırmalar ve yeniliklerin ele alındığı bir platformda, dünyadan tanınmış akademisyenler, sektör profesyonelleri ve öğrencilerden oluşan 300'den fazla katılımcıyı bir araya getirdi.

Uluslararasi Gastronomi Turizmi Kongresi Kusadasinda Tamamlandi 514529 44A9Ae6826F24Cddba06A0A5Bc335Ded

Yoğun katılım altında gerçekleşen kongre Düzenleme Kurulu Başkanı olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan, Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Kongre Dönem Başkanı olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkay, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem'in açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmalarının ardından kongrenin Editörler Paneli bölümüne geçildi. Panelin moderatörlüğünü UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Seden Doğan üstlendi. Panelde, UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Okumuş ve USF Muma College of Business Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu bilimsel çalışma yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında sunum yaptı. Katılımcılar, sunumlarında bilimsel araştırmaların yöntemsel doğruluğu, yayın süreçlerindeki etik hususlar ve etkili akademik yazım stratejileri gibi konulara değindi. Editörler Paneli sonrasında, kongre konuşmacıları olarak İzmir'de bulunan OD URLA restoranının Michelin yıldızlı Şefi Osman Sezener ve The Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pearl Lin konuşmalarını gerçekleştirdi. Şef Osman Sezener, gastronomi alanındaki yenilikçi yaklaşımlar ve sürdürülebilir mutfak uygulamaları üzerine deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Pearl Lin ise dünya gastronomi turizmi trendlerine yönelik akademik bir bakış sundu.

Uluslararasi Gastronomi Turizmi Kongresi Kusadasinda Tamamlandi 514529 7Bad158F02E86E2F2882755Ad7980A01

ADÜ’den konservatuvar açıklaması ADÜ’den konservatuvar açıklaması

KONGRENİN İKİNCİ GÜNÜ TOPLAM 60 OTURUMLA GERÇEKLEŞTİ

Kongrenin ikinci gününde, kongre konuşmacıları olarak Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç ve UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bendegül Okumuş katıldı. Konuşmalarda, turizm pazarlaması ve misafirperverlik alanlarındaki yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. Kongre, 2’si çevrimiçi olmak üzere 3 ayrı günde, 5 farklı salonda toplam 60 oturumla gerçekleştirildi. Bu oturumlarda, sürdürülebilir gıda turizmi, kültürel miras ve dijital medyanın gastronomi turizmine etkisi gibi bir çok konu tartışıldı ve kongre bitiminde, katılımcılara yönelik bir Gala Yemeği düzenlendi.
 

Muhabir: AYLİN ESER