Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF,  gri listesini bu hafta yeniden güncelledi. FATF, 3 yıl sonra Türkiye'nin gri listeden çıkardı. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Türkiye’nin FATF’ın gri listesinden çıkmasını değerlendirdi. 
“GÜVEN ORTAMI ARTACAK”
Başkan Maraş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin FATF’ın gri listesinden çıkması, ülkemiz ekonomisi ve iş dünyası için son derece olumlu bir gelişmedir.  Bu başarı, Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede uluslararası standartlara uyum sağlama konusundaki kararlılığını ve çabalarını yansıtmaktadır. Gri listeden çıkmanın sağladığı artan güven ortamı, ülkemize yabancı yatırım çekme kapasitemizi ve uluslararası ticaret hacmimizi artıracaktır. Bu gelişme, Türkiye’nin küresel ekonomik entegrasyonunu güçlendirecek ve iş dünyamızın rekabet gücünü pekiştirecektir. Aydın Sanayi Odası olarak bu önemli adımın sürdürebilirliğini sağlamak adına tüm paydaşlarımızla finansal entegrasyonun güçlendirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürerek destek olacağız.” 

Elektrikli Araç Sahipleri Dikkat! Bugün İtibariyle Zam Geldi Elektrikli Araç Sahipleri Dikkat! Bugün İtibariyle Zam Geldi

Turkiyenin Gri Listeden Cikmasi Aydinda Is Dunyasini Mutlu Etti 482516 35B8Ffb7B74Bd9E913F8173D8Bdcef2E

Kaynak: HABER MERKEZİ