Germencik’in Tekin Mahallesi’nde satın aldığı arazide, jeotermal su çıkartarak, topraksız teknolojik sera yatırımı yapmayı planladığı iddia edilen enerji firmasına, mahalle sakinleri “Köyümüze JES istemiyoruz” diyerek karşı çıkmıştı. Söz konusu proje ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirip, ikna etmek isteyen şirket çalışanları, mahalle sakinleri ile kahvehanede toplantı yaptı. Toplantıda proje ile ilgili şirket çalışanlarına çeşitli sorular yönelten mahalle sakinleri, kendilerine gösterilen belgeleri ve aldıkları cevapları yeterli bulmayıp, şirket çalışanlarına "Kardeşim, bu köyde sizi istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Tekinde Tansiyon Yukseldi Kardesim Bu Koyde Sizi Istemiyoruz 506436 A9E68Cb0Fc468Aebd1674D79Dabd5867

En düşük memur maaşı açıklandı: İşte mesleklere göre yeni maaş tablosu En düşük memur maaşı açıklandı: İşte mesleklere göre yeni maaş tablosu

Öte yandan söz konusu şirketin, başka bir şirketin Turanlar Mahallesi’nde açmayı planladığı 4 adet jeotermal kuyusu için aldığı ruhsat ve ‘ÇED Gerekli Değildir’ belgesini kendisi devir alıp, Tekin’de 3 adet jeotermal sondaj kuyusu açmak istediği iddia edildi.

Tekinde Tansiyon Yukseldi Kardesim Bu Koyde Sizi Istemiyoruz 506436 D634C4Fcbacd781A838Fbf2Bbd4Cb2C8

Kaynak: HABER MERKEZİ