Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süren çalışmalarının sonucunda hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-25 Eğitim Öğretim Yılı’nda uygulamaya geçti. Öğrenci ve öğretmeni merkeze alan bütüncül bir eğitim programı olarak uygulanan yeni model, düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Konferansıyla Aydın’daki eğitimcilere anlatıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hazırlık ve komisyon çalışmalarında görev alan akademisyenlerden olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bayram Özer’in konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Aydinda Egitimcilere Anlatildi 3Ff2192D842606891625Ba9C472Bed13

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile gereken adımlar atılmıştır”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile gereken adımların atıldığını ifade eden Aydın Valisi Yakup Canbolat; “Dünyada söz sahibi olabilecek, ülkemizi temsil edecek ve ülkemizin hedeflemiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine bizleri ulaştırabilecek bireylere sahip olabilmenin en önemli yolu şüphesiz eğitimden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde alanında uzman öğretmenlerin, akademisyenlerin, eğitim paydaşlarının ve ömrünü ülkemize adamış birçok değerli şahsiyetin, yoğun çalışmaları sonucunda oluşturulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-25 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçti. Bu model insanımızı sosyal, zihinsel, duygusal, bedensel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören ve bu özellikleri korumayı, geliştirmeyi esas alan bütüncül bir eğitim modelidir. Geliştirilen bu modellerde huzurlu insan, huzurlu aile, huzurlu toplum ve yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefi vardır.

Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Aydinda Egitimcilere Anlatildi F76A460264A6310C630969E927110Aa9

Narin'in Ailesi Gizlilik Tedbirleri Aldı: Teknik İzlemeye Karşı Aldıkları Önlemler Ortaya Çıktı Narin'in Ailesi Gizlilik Tedbirleri Aldı: Teknik İzlemeye Karşı Aldıkları Önlemler Ortaya Çıktı

Yetişmekte olan nesillerin karakter ve kimlik kazanmalarının yanı sıra değişen dünya şartlarına ayak uydurup, söz sahibi olabilmeleri için sorgulama, yorumlama, eleştirel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmek üzere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile gereken adımlar atılmıştır. Türkiye Yüzyılı eğitim vizyonu doğrultusunda bu model ile birlikte çağımızın gerektirdiği yenilikçi yöntemler uygulanacak, teknolojik araçların etkin kullanımı sağlanmış olacaktır. Yeni müfredatta eğitim süreçleri üzerine öğrencilerin aktif şekilde katılımlarının sağlanacağı öğrenme yaşantıları da tasarlanmıştır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yaklaşımları ülkemizi dünya arenasında bilgisi ve deneyimi ile temsil edecek olan evlatlarımıza bir dönüm noktası olacaktır. Öğretmenlerimizin tarih boyunca dönüşümün hep öncüsü olmuşlardır. Birlik ve beraberlik içerisinde müreffeh yarınlara ulaşmamış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesini daim kılmamız öğretmenlerimizden alacağımız güçle mümkündür. Bu çerçevede öğretmenlerimize düşen görevler daha da önem kazanıyor” dedi.

,Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Aydinda Egitimcilere Anlatildi Ceb528Ef642A796D9Ca0456Bef96C4B2

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Özer, salonda yer alan Aydın’daki eğitimcilere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni anlattı.

Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Aydinda Egitimcilere Anlatildi B8982Df43F71227998E5Bc0F4A15Da45

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI