AYSO 2022-2026 Dönemi Eylül ayı, 24 sayılı meclis toplantısı Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü başkanlığında Odamız Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eylül ayı olağan meclis toplantısına Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeler ile Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

Toplantı, Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü’nün Meclis oturumunu açması ile başladı. Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü, geçen hafta gerçekleştirmiş olduğu Çin seyahati hakkında izlenimlerini aktaran sunum gerçekleştirdi. Toplantının devamında konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Oda mizanı, gelir-gider ve nakit durumunu değerlendirdikten sonra Odamızın 2024 Eylül ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ayso Meclisinde Iskurun Uygulamasi Anlatildi 506387 B5D6D770Ab6Fb99Fe0F4D2F2A5048291

ÇALIŞMA ORDUSUNA KATILACAKLAR

Başkan Maraş, İŞKUR’un hayata geçirdiği ‘’Aradığın Aday, Bir Tık Uzağında’’ uygulamasının başladığını da duyurdu. Maraş, ‘’ İstihdamda nitelik artışına katkı sunmak amacıyla, yapay zekâdan yararlanılarak; en az 475 bin kadın, 475 bin genç, 35 bin engelli, 275 bin yükseköğretim mezunu bireyin İŞKUR aracılığıyla çalışma ordusuna katılması isteniyor. İŞKUR istihdamın yanı sıra işsizlik sigortası fonundan finanse edilen ve sağlanan istihdam teşviklerinin 2024 yılının ikinci yarısında da uygulanmaya devam edecek. İş gücü arz ve talebinin örtüştürülerek en etkin biçimde izlenebileceği bir eşleştirme yapısının kurulmasının hedeflendiği çalışma hayatında teknolojik yenilikler ve dijital dönüşüm kullanılacak. Eşleştirme projesinin 2. fazı kapsamında yapay zekâ modeli kullanılarak eşleştirme sisteminde çalışmalar sürdürülecek. İş başvurularında ayrıca aday havuz sistemi çalışmasıyla, işverenler İŞKUR e-şube üzerinden, ilan açmadan aradıkları iş gücünü kurum kayıtlarıyla sorgulayabilecek. Aday havuz sistemine giriş yapan işverenler; görüntülenecek sayfada kendilerinin belirlediği meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dilbilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtre ile (KVKK) mevzuatı çerçevesinde seçtikleri niteliklerde kaç kişinin İŞKUR’a kayıtlı olduğunu öğrenebilecek’’ dedi.

Ökten, “Partimize yakışan kongre sureci yaşayacağız" Ökten, “Partimize yakışan kongre sureci yaşayacağız"

Ayso Meclisinde Iskurun Uygulamasi Anlatildi 506387 3F670A174907B82Fcc87E840Cc35C754

İŞ KAZALARI SUNUMU

Odamıza kayıtları yeni yapılan üyelere oda yöneticileri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuk sunumlarında; Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Ali Telkuran - Özel Ege Liva Hastanesi, "Ortopedik Yaralanmalara Yaklaşım" konulu bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Dr. Telkuran, sunumunda ortopedik yaralanmaların türlerini, müdahale yöntemlerini ve tedavi süreçlerini detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle iş hayatında sık karşılaşılan kas-iskelet sistemi yaralanmalarına dair güncel tedavi yöntemleri ve korunma stratejileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dr. Telkuran, iş kazalarının önlenmesinde bilinçli müdahalenin ve erken tedavinin önemine vurgu yaptı. Toplantı sonunda Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü ve Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, bilgilendirici sunum ve toplantıya katkılarından dolayı Dr. Telkuran’a teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.

Ayso Meclisinde Iskurun Uygulamasi Anlatildi 506387 15F62Bd3A96Fed64A4Ccc29240D9B7Fd

Kaynak: HABER MERKEZİ