Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden biri olan Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde Başkan Tolga Önal, pamuk sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pamukta verimin dalgalı seyrettiğini dile getiren Başkan Önal, “Üreticilerimizden pamukta verimin bazı yerlerde iyi, bazı yerlerde de düşük olduğunu duyuyoruz. Dalgalı bir verim var. Bir dönüm arazide verim 650 ile 400 kilogram arasında değişiyor. Tabi bunda kuraklığın, aşırı sıcakların ve zararlıların etkisi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakanlık Düğmeye Bastı: Rekor Ceza Kesildi Bakanlık Düğmeye Bastı: Rekor Ceza Kesildi

Ekran Görüntüsü 2024 10 21 123739

GEÇEN YIL 14,5 MİLYON KİLO PAMUK ALINDI

Üreticiler için Tariş’in güvenilir bir liman olduğunu anlatan Başkan Önal, “Geçen yıl ortaklarımızdan 14,5 milyon kilogram pamuk alımı yaptık. Bu sezon ise şimdiye kadar 11 milyon kilogram alımı gerçekleştirdik. Şu anda ovada, yüzde 70 oranında hasat yapıldı. Sezon sonuna kadar pamuk alımında 15-16 milyon kilograma ulaşmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizi, ödemelerde de mağdur etmiyoruz. Ödemeleri 1 ile 3 hafta içerisinde yapıyoruz. Destekleri için üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 10 21 123733

“PAMUK FİYATI DÜŞÜK”

Önal, pamuk fiyatlarından memnun olmadıklarını belirterek, “Maliyetler dikkate alındığında, kütlü pamuğun kilogram fiyatının en az 30 lira olması gerekiyor. Şu anda pamuk fiyatı düşük. Pamuk fiyatı, kalitesine göre 24 ile 26 lira arasında değişiyor. Piyasa koşullarına göre en iyi fiyattan üreticilerimizden pamuk alımı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: EMRAH DİNÇER