AK Parti Aydın İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, gündemdeki konular, ekonomi, Türkiye’nin savunma sanayisi yatırımları, dış tehditler, büyüme rakamları gibi önemli konularda dikkat çeken ifadeler kullandı. Savaş’ın konuşması sık sık partililerin alkış ve destek sloganlarıyla kesildi.

“ESER VE HİZMET SİYASETİ”

AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında Türkiye’nin büyüdüğünü ifade eden Savaş, “Genel ve yerel seçimler geride kaldı. Önümüzde seçimsiz bir 4 yıllık dönem var. Eser ve hizmet siyasetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 22 yıldan bu yana yaptığımız eser ve hizmet siyasetimizi önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Savas Ekonomik Zorluklarin Ustesinden Geliriz 485205 197Defce90D061B9E397C6Efaf67C664-1

Çerçioğlu, kurultayda Özel’le buluştu Çerçioğlu, kurultayda Özel’le buluştu

“ÖNCELİK ENFLASYONLA MÜCADELE”

Savaş, önümüzdeki dönem önceliklerinin enflasyon ile mücadele olacağının altını çizerek şunları söyledi: “Hayat pahalılığı ile mücadele çok önemli. Önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak. Enflasyonla mücadelede kararlıyız. OIumlu sonuçları almaya başladık. Bu yılın sonunda da hedeflerin tutturulacağına inancım tam. Önümüzdeki 3 ayda, ilk çeyrekte önemli oranda düşüşleri göreceğiz. Önümüzdeki yılda da 20’lerin altında enflasyon rakamını göreceğiz. 2026’nın sonunda da tek haneli rakamları göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek haneli rakamları bu ülke gördü, önümüzdeki dönemde de görecek inşallah” dedi.

“RAKAMLAR OLUMLU”

Enflasyonun yükselmesinde pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerini dile getiren Savaş, ekonomide izlenen politikalar sayesinde umut verici rakamların gelmeye başladığını ifade etti. Savaş, “Geriye dönüp baktığımızda da milli gelirimize baktığımızda 2002 yılında 238 milyar dolar olan milli gelirimiz, geçen yıl 1 trilyon 119 milyar dolara çıkmış. İnşallah önümüzdeki dönem onuncu büyük ekonomi olacak Türkiye. Ayrıca işsizlik rakamlarına bakacak olursak, son 11 yılın en iyi işsizlik rakamları. 2005 yılında toplam çalışan sayısı 19 milyon iken, 2023 yıl sonu itibari ile 32 milyon 600 bine yükselmiş. Ortalama yaklaşık her yıl 700 bin vatandaşımız iş sahibi olmuş. İhracatımızın geldiği nokta malum. Turizmde bu yıl 60 milyon turist, 60 milyar dolar da turizm geliri elde etmek istiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda daha birçok alanda ilerlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Savas Ekonomik Zorluklarin Ustesinden Geliriz 485205 53Cb41A03Dae4131852Bcdb33A9B5Cff

“HEDEFLERİMİZ KESİNTİYE UĞRATILDI”

Savaş konuşmasının devamında, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı operasyonlara da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’te yılda 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla, kişi başına da 25 bin dolar gelir elde edeceğini ifade ettiğini ancak 15 Temmuz darbe girişimi, Gezi olayları, 17-25 aralık süreci ve terör olaylarının hedeflerin ulaşılmasını kesintiye uğrattığını kaydetti.

“KENDİ PETROL VE DOĞALGAZIMIZI ÇIKARTIYORUZ”

Türkiye’nin kendi petrolü ve doğalgazını çıkartan bir ülke konumuna geldiğinin altını çizen Savaş, “Bu güzel olan ekonomik veriler ile birlikte Gabar’da günde 44 bin varil petrol çıkartıyoruz. Hani doğalgaz keşfi sonrasında 710 milyar metreküp doğalgaz keşfi yaptığımızda, hayır efendim doğru değil, bunu yapamazsınız, bunu bulamadılar dedikleri o doğalgazı artık sisteme vermeye başladık. Günde 5 milyon metreküp doğalgazı çıkartıyoruz. Günde 2 milyon haneye doğalgaz veren bir Türkiye var. Kendi İHA’sını ve SİHA’sını yapan bir Türkiye var. Kendi savaş gemisini, Kızıl Elma’sını yapan bir Türkiye var. O Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ı var. Tehditleri kendi sınırlarının dışında bertaraf eden bir Türkiye var. Bizim en büyük zenginliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz. Biz bir olursak, beraber olursak bu zorlukların üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE