Günlük harcamaların vazgeçilmez bir unsuru haline gelen kredi kartları, aynı zamanda yıllık aidat ücretleriyle de tüketicilerin cebini zorluyordu. Ancak, bu aidatların yasal bir dayanağı bulunsa da, geri alınabileceği belirtildi. Tüketiciler, aidatların iadesi için bankaları zorlayabilir ve taleplerinin karşılanmasını sağlayabilir.

Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı

Ekran Görüntüsü 2024 09 01 184858

Öncelikle, kredi kartı aidatları konusunda bankalarla iletişime geçmek önemli. Bankalar, müşteri memnuniyetini gözeterek aidat ücretlerini geri ödeyebilir. Bu adımda, bankanızın aidatsız kart seçeneği sunup sunmadığını ya da aidat talep etmeme konusunda bir anlaşma sağlayıp sağlamadığını öğrenmeniz gerekiyor. Banka bu durumu kanıtlayamazsa, aidatın iadesi zorunlu hale geliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 01 184838

Bankayla yapılan görüşmelerden sonuç alınamazsa, bir sonraki adım Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmak. Bu başvurular, e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Kredi kartı ekstreleri gibi, aidat kesintisinin yapıldığını belgeleyen dokümanları saklamak bu süreçte büyük önem taşıyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 01 184845

Kredi kartı aidatlarını geri almak isteyen tüketiciler, bu adımları izleyerek haklarını savunabilir ve ödedikleri aidatları geri alabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ