Yerel yönetimlerin engelliler için taşıdığı büyük önemi vurgulamak amacıyla yaptığı açıklamada Dernek Başkanı Bayram Özen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun engellilere sağladığı destek ve hizmetlerden övgüyle bahsetti.

Aydın’da Çine köftesi seferberliği Aydın’da Çine köftesi seferberliği

VİZYONER, LİDER

Başkan Çerçioğlu’nun, engellilere sağladığı destek ve hizmetlerle bir rol model olduğunu söyleyen Başkan Özen, “Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran ve onları destekleyen yerel yönetimler, kapsayıcı ve adil bir toplumun temel taşlarıdır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu konuda örnek bir lider ve rol modeldir. Başkan Çerçioğlu’nun engellilere yönelik projeleri ve çalışmaları, onların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırmıştır. Engelliler için sağlanan erişilebilirlik projeleri, sosyal hizmetler, eğitim ve istihdam olanakları, Özlem Çerçioğlu’nun vizyoner liderliğinin somut örnekleridir” dedi.

Ozen Cercioglu Engellilerin Annesi 493884 Bbaa5D3F5E4932F7D211D9B1B4Bc15Fc

İLHAM KAYNAĞI OLDU

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun engellilerin annesi olarak anılmayı hak eden bir belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Özen, “Onun liderliğinde Aydın, engelliler için daha yaşanabilir bir kent haline geldi. Başkan Çerçioğlu’nun, engellilerin sosyal hayata katılımını artıran ve onların haklarını savunan çalışmaları, diğer yerel yöneticiler için de ilham kaynağı olmalıdır. Özlem Çerçioğlu’nun rol model olma nedenleri şunlardır; ‘Erişilebilirlik Projeleri: Şehir genelinde fiziksel erişilebilirliği artıran projeler geliştirdi. Sosyal Hizmetler: Engellilere yönelik sosyal hizmetleri çeşitlendirdi ve erişimi kolaylaştırdı. Eğitim ve İstihdam: Engellilere yönelik eğitim ve istihdam olanaklarını artırarak, onların bağımsız yaşamalarını destekledi. Toplumsal Farkındalık: Engellilere yönelik farkındalık çalışmalarını artırarak, toplumsal bilinçlenmeyi sağladı. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi olarak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na engellilere verdiği destek ve sağladığı hizmetler için teşekkür ediyoruz. Diğer yerel yönetimlerin de aynı duyarlılık ve kararlılıkla engellilere yönelik çalışmalarını artırmasını temenni ediyoruz” ifade etti. Başkan Özen, yerel yönetimlerin engellilere yönelik çalışmaları ve projeleri desteklemek için Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi ile iletişime geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ