Dar gelirli vatandaşların sofralarında zorlandıkları etin fiyatı iki hafta önce ortalama 50 lira arttı. Zamdan sonra dana kuşbaşının fiyatı 600 liraya kıymanın fiyatı ise 550 liraya çıktı. Kasaplar ise et piyasasındaki düzenlikten ve belirsiz zamlardan şikâyet ediyor.
“PİYASADA DÜZENSİZLİK İSTİKRARDIZLIK VAR”
Nazilli’de kasaplık işiyle uğraşan Muzaffer Bardak, “Et piyasasında fiyatların neye göre belirleniyor bilmiyoruz. Et piyasasında düzensizlik var. En son iki hafta önce et fiyatı zamlandı. Dana kuşbaşıyı 630 liradan dana kıymayı 550 liradan satıyoruz. Fiyatlar neye göre değişiyor biz de bilmiyoruz. Piyasada düzensizlik istikrarsızlık var” dedi.
“ZAMLAR SATIŞLARI DÜŞÜRDÜ”
Ocak ayında etin bir daha zamlanacağını dile getiren kasap Metin Apaydın, “Dana kargasın kilo fiyatı 330 liradan 360 liraya çıktı. Dana kuşbaşı zamdan önce 500 liraydı şimdi 550 lira oldu. kuzu kıyma 750 dana kıyma 550 lira. Fiyatlar neye göre zamlanıyor biz de bilmiyoruz. Satışlar uzun süredir düşük seyrediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesi Ege Et’te ucuz fiyatlı satış yapılması da bizim satışlarımızı düşürdü. Asgari ücret zammı belli olduğunda et fiyatları bir miktar daha zamlanacaktır” ifadelerini kullandı.