Olay yerini gören askeri üs bölgesine ait kamera kayıtları, cinayete dair kritik bilgiler sağladı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın 7 dakika 28 saniyelik görüntülerinde, kucağında cesetle 150 metre yürüdüğü ve cesedi bir kaya altına sabitlediği tespit edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 01 174000

Narin Güran’ın cesedi, kaybolduğu yerden 2 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında çuval içinde bulunmuştu. Soruşturmanın en önemli delilinin TÜBİTAK’a gönderilen kamera kayıtları olduğu düşünülüyor.

SİLİNEN KAYITLAR GERİ GETİRİLECEK

Sözcü'den Özgür Cebe’nin haberine göre, 2 Eylül’de amca Salim Güran’ın tutuklanmasının ardından aile bireyleri tarafından silinen kamera görüntülerinin geri getirilmesi için kayıt cihazının imajı TÜBİTAK’a gönderildi. 6 kişilik bilirkişi heyetinin inceleyeceği bu görüntülerin soruşturmaya yön vereceği ifade ediliyor.

ARACIN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Askeri üs bölgesindeki Şahin Gözü kamera kayıtlarında, Nevzat Bahtiyar’ın 23 AN 630 plakalı aracıyla köyden dere yatağına ilerlediği ve durduğu görülüyor. Bahtiyar, aracını ağaçların altına park ettikten sonra yönünü köye doğru çevirip, cesedin bulunduğu çuval ile birlikte dere kıyısına doğru yürüdüğü belirleniyor.

Üniversite Sistemi Değişiyor mu? YÖK’ten Açıklama Geldi Üniversite Sistemi Değişiyor mu? YÖK’ten Açıklama Geldi

UYDU GÖRÜNTÜLERİ İLE TESPİT EDİLDİ

Uydu görüntülerinin incelenmesi sonucunda, Bahtiyar’ın 150 metre yürüyerek cesedi çuval içinde toprağın suyla birleştiği noktaya taşıdığı, burada çuvalın ağzını bağlayıp bir süre beklediği tespit edildi. Cesedin akıntıya kapılma ya da kıyıya vurma ihtimaline karşı Bahtiyar, cesedi kaya parçaları altına saklayarak gizlemeye çalıştı.

Yapılan görüntü incelemeleri, Bahtiyar’ın savcı huzurunda yaptığı yer gösterme ve tatbikat tutanaklarını da doğruladı. Soruşturma dosyasına göre, Bahtiyar, cesedi gizledikten sonra aracına dönerek bölgeden uzaklaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ