3 Nisan 2021 tarihinde kendisinden uzun süre haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine cep telefonu sinyalinden Didim ilçesinde olduğu öğrenilen ve o dönem Kuyucak Kaymakamlığı yapan Yılmaz Kurt, başından silahla vurulmuş halde aracında ölü olarak bulunmuştu.

Evini yakıp kendini kuyuya attı Evini yakıp kendini kuyuya attı

Giresun Eynesil’de 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede ölen 11 yaşındaki Rabianaz Vatan’ın babası Şaban Vatan, olayın yaşandığı süreçte Eynesil Kaymakamı olarak görev yapan Kurt’un ölümünü sosyal medyada “Rabia Naz’ımızın acımasızca canına kıyıldığı 12.04.2018 günü Eynesil İlçe Mülki Amiri Kaymakam Yılmaz Kurt intihar etmiş” paylaşımı yaparak duyurmuştu. Bir takipçisinin “Başka bir şey var gibi” yorumuna, “Bende Anlayamadım Kaymakam neden intihar etsin. Cinayetse eğer şüpheli gibi. Neden? Kaymakamların koruması olur genelde. Ailesinden uzakta olduğu, ailesinin ihbarı üzerine arama çalışmasında cep telefonu sinyalinden yeri tespit edilmiş” yanıtını vermişti.

Ekran Görüntüsü 2024 07 04 153348

3 YILDIR SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kaymakamı Yılmaz Kurt’un ölüm nedeniyle ilgili olarak sosyal medya platformu X hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulunan baba Şaban Vatan, yaklaşık 3 yıldan bu yana şüpheli olarak soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Kaymakam Kurt’un ölüm nedeninin kendi yaptığı araştırmalar sonucunda cinayet olduğunu savunan Vatan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da çağrıda bulundu.

Ekran Görüntüsü 2024 07 04 153259

SOSYAL MEDYADAN YAZDI

Baba Şaban Vatan, sosyal medyadaki açıklamasında, Kaymakam Kurt’un Kuyucak’a tayin olmasının ardından ilçeden ayrılmadan önce kendisini iş yerinde ziyaret ettiğini ve üstü kapalı şekilde aldığı tehdit ve baskılardan bahsettiğine değinerek, “İlçeden ayrılmadan cinayet soruşturması başlatıyor. Aydın ili Kuyucak ilçesinde göreve başladıktan bir süre sonra, Kuyucak ilçesine 155 kilometre mesafede olan Didim’den bir kişi Yılmaz Bey’i telefonla arıyor. Kendisinin Eynesil’den olduğunu ve eski muhtar olduğunu tanıtarak Didim ilçesine Kaymakam beyi davet ediyor misafir olarak reddediyor. Ve bir müddet sonra 2 Nisan 2021 günü Kaymakam bey, Aydın Didim ilçesinde ormanlık alanda Eynesilli olarak kendini tanıtan kişinin evine 22 kilometre mesafe aracının içinde silahla kafasından yaralanmış olarak cansız bedeni bulunuyor. Cinayeti siz de değerlendirin. Nerden başlarsınız” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 07 04 153250

“ÖNCEDEN YANINDA SİLAH BULUNDURMAZMIŞ”

Kaymakam Kurt’un ölümüyle ilgili Adli Tıp Raporu’nun kendisine geldiğini belirten Vatan, açıklamasının devamında “Ben de cinayetle ilgili araştırmalar yaptım. O gün öncesi ve sonrası neler olduğuna dair bazı bilgiler elde ettim ve en son Adli Tıp raporu bana ulaştı” dedi. Kaymakam Kurt’un aracının içinde ayrıca parmak izi incelemesi yapılmadığını savunan ve soruşturmanın şüpheli olarak sürdüğü bilgisini aktaran Vatan, “Silahla tek kurşun sağ taraftan olmasına rağmen her iki elinde barut ateşleme izi. Aracın içinde ayrıca parmak izi inceleme yapılmamış. Yıllarca Kaymakam bey hiç silah kullanmamış, kullanma ihtiyacı duymamış fakat telefon görüşmesinden sonra görüşmeyi dikkate alarak silahının bakımlarını yaptırıp hazneye mermi almayı, emniyete alma tekrarlarını sıklıkla yapmaya başlamış. Kendini korumak için silah kullanmaya başlamış. Önceden yanında silahını hiç bulundurmazmış” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 04 153245

BAKAN YERLİKAYA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Sosyal medyadan Bakan Yerlikaya’ya da çağrı yapan baba Şaban Vatan, “Katil kimden ve nasıl bir güvence almış olabilir de olay süreci içinde görev halinde olan Kaymakam Yılmaz Kurt hakkında suikast düzenlemeye cesaret edebiliyor? 3 yıldır soruşturma devam ediyor. Devlete kurşun sıkılmış durumda olan bir dava. Umarım sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya Kaymakam Yılmaz Kurt olayıyla ilgili en kısa zamanda harekete geçer. Ailesiyle görüşmesi çok önemli. Anlatacakları detaylar her şeyi ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU ?

Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt’un 3 Nisan 2021’de uzun süre haber alamayan yakınlarının polise ihbarda bulunması sonrasında, cep telefonu sinyalinden yeri Aydın’a bağlı Didim ilçesinde olarak tespit edilmişti. Ekipler tarafından olay yerinde yapılan araştırma sonucundaysa Kaymakam Kurt aracında, ilçeye bağlı Akbük Sahili’nde ölü olarak bulunmuştu. 61 FL 525 şahsi aracıyla Didim’e gittiği bilgisine ulaşılan Yılmaz Kurt’un aynı gün saat 19.00 sıralarında şoförü ile korumasına, “Hakkınızı helal edin” şeklinde mesaj attı öğrenilmişti.

Evli ve 3 çocuk babası Kurt'un canına mı kıydığı ya da yoksa cinayete mi kurban gittiği tespit edilemezken, valilik tarafından olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR