İzmir-Aydın otoyolunun devamı olarak 2020 yılında temeli atılan ve 1.3 milyar Euro maliyetle inşa edilen Aydın Denizli Otoyolu'nun yapımı tamamlanan Kocabaş- Kuyucak arasındaki 80 kilometrelik kısmı, geçtiğimiz Kasım ayında hizmete açılmıştı. Kuyucak - Aydın etabında çalışmalar devam ederken bu ay sonunda bağlantı yolları hariç Aydın Denizli arasındaki otoyol tümüyle hizmete açılması planlanıyor.

Alman uyruklu vatandaş Kuşadası'nda müslüman oldu Alman uyruklu vatandaş Kuşadası'nda müslüman oldu

Ekran Görüntüsü 2024 09 24 122912

ULAŞIM SÜRESİ KISALACAK

Aydın-Denizli arası ulaşım süresini 2 saatten 1 saat 10 dakikaya indirecek otoyol, daha sonra Burdur- Antalya etabı ile birleşerek Akdeniz'e ulaşacak. Dev proje Ege ve Akdeniz bölgelerinin ticaret ve turizmini daha da geliştirecek. İzmir-Aydın- Denizli- Antalya otoyolunun 2. etabı olan 140 kilometrelik 6 şeritli Aydın- Denizli otoyolunun 23 kilometrelik bağlantı yolları ile toplam uzunluğu 163 kilometre olacak.

Aydin Denizli Otoyolu Ay Sonunda Hizmete Acilacak 506128 D7E3Ff9F6D44E1714Ca7Ef49Ed1Fc603

İKİ ŞEHİR ARASI DOĞRUDAN ULAŞIM

Çalışmaların devam ettiği Kuyucak-Aydın etabında beklenen müjde AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen’den geldi. Özmen, Aydın-Denizli arası doğrudan ulaşımı sağlayacak yolun ay sonuna kadar ulaşıma açılacağını söyledi. Özmen, “Bağlantı yolları hariç, Aydın’dan Denizli’ye kadar otoyola giriş açılacak. Ay sonu veya ay ortasında bağlantı yollarının tamamlanması beklenmeden iki şehir arasında doğrudan ulaşım sağlanmış olacak. Bu şekilde planlama yapıldı. Aydın’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE