Kuşadası'nda, farklı dinlere mensup vatandaşların, müslüman dinini tanıdıktan sonra dinlerini değiştirerek Müslümanlığı tercih etmelerine bir yeni isim daha eklendi.

Alman Uyruklu Vatandas Kelime I Sahadet Getirerek Musluman Oldu 506244 Bdb6273Ec8Ee817C2B3F9454788Ad26D

Alman uyruklu Tatjana Pehlul, Kuşadası Müftülüğü'ne başvurarak, kendi özgür iradesi ve isteği ile İslam dinine geçmek istediğini belirtti. Tatjana Pehlul, düzenlenen tören ve işlemlerinin ardından resmen Müslüman oldu. Kuşadası İlçe Müftüsü Hüseyin Taner'in rehberliğinde gerçekleşen törende, Alman uyruklu Pehlul, kelime-i şahadet getirerek müslümanlığa ilk adımını atmış oldu. Müftü Taner tarafından İslam dininin ibadetleri ve temel inançları hakkında bilgi verilen Pehlul'e ayrıca Diyanet İşleri Bakanlığı'nın Almanca yayınları da takdim edildi.

Libidosu en yüksek 5 burç: İşte o burçlar... Libidosu en yüksek 5 burç: İşte o burçlar...

Alman Uyruklu Vatandas Kelime I Sahadet Getirerek Musluman Oldu 506244 57Ab493D2C5C51A99A766Fea90Fab687

Konu hakkında açıklama yapan Kuşadası İlçe Müftüsü Hüseyin Taner, 'Almanya uyruklu Tatjana Pehlul, Kuşadası müftülüğümüze başvurarak İslam dinini seçti. İhtida törenine şahitlik yaptık.İslam barış, kardeşlik ve merhamet dinidir. Kendisine, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Almanca eserlerinden takdim ettik. Mevlam islam üzere yaşatsın, islam üzere haşreylesin. Yeni hayatında başarılar diliyorum'dedi.

Muhabir: AYLİN ESER