Dünyaca ünlü saklama kapları markası Tupperware, geçtiğimiz ay iflas başvurusu yapmıştı ve bu başvuru mahkeme tarafından kabul edilmişti. 1946 yılında Earl Tupper tarafından kurulan marka, özellikle 1950'lerde evlerde düzenlenen "Tupperware partileri" ile büyük bir popülarite kazanmıştı. Ancak, yıllar içinde yaşadığı finansal sıkıntılar nedeniyle iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

Açık artırma yoluyla satılması planlanan Tupperware için son anda planlar değişti. Şirket, varlıklarını açık artırmaya çıkarmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Bunun yerine, Tupperware'in alacaklılarıyla bir anlaşmaya vardı. Şirketi devralacak olan alacaklılar arasında Alden Global Capital, Stonehill Institutional Partners ve Bank of America'nın bir ticaret birimi bulunuyor.

Starbucks darboğaza girdi! İsrail Protestoları Sonrası Satışları Çakıldı Starbucks darboğaza girdi! İsrail Protestoları Sonrası Satışları Çakıldı

Bu anlaşma kapsamında Tupperware, alacaklılara 23,5 milyon dolar nakit ödeme yapacak ve alacaklılar, şirkete olan 63 milyon dolarlık borcun bir kısmını silecek veya azaltacak. Türkiye'de de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Tupperware, yeni sahipleriyle birlikte faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ