1 Ocak 2024'ten bu yana artık hayvan istismarı vakalarına daha hızlı ve daha iyi müdahale etmek için daha fazla seçenekler oluştu.

Hayvanlara yönelik fiziksel şiddet nedir?

İstismar, aynı zamanda açlık veya ihmal, hayvan zulmü, insanların hayvanlara acı vermesine, hayvanlardan yaralanmasına veya ciddi refah sorunlarına neden olan tüm gereksiz eylemlerini ve tüm kusurlu ihmallerini içerir.

Bu, insanların yaptığı, bir hayvanın acı çekmesine, yaralanmasına veya refahının önemli ölçüde azalmasına neden olan şeylerle ilgilidir.

1 Ocak 2024'ten bu yana hayvan istismarı vakalarına daha hızlı ve daha iyi müdahale etmek için daha fazla seçenekler olustu.

2024'ten bu yana hayvan istismarı vakalarına daha hızlı ve daha iyi müdahale etmek için daha fazla seçenek ve suçlunun aynı hatayı tekrar yapmasını önlemek adına.
Merkezi hükümet hayvanları korumak için kurallar koydu. Bu kurallar hayvanların refahını ve sağlığını daha iyi korumak adına atılmış bir adim.

Hayvan istismarı veya hayvan ihmalinden üç yıl hapis

Bir hayvanı istismar veya ihmal etmenin azami hapis cezası üç yıl veya azami 19.500 Euro para cezasıdır. Kanuna göre hakim, şartlı mahkûmiyet halinde, özel durum olarak bir veya birden fazla hayvanın bulundurulmasına yasak koyabilir.

Bir hayvanı öldürmek, istismar etmek veya ihmal etmek, hayvan dövüşleri düzenlemek veya hayvanların hayvan dövüşlerine katılmasına izin vermek gibi suçların azami cezası, beş yıl hapis veya 90.000 Euro'ya kadar para cezasına artırılacak.

Hayvanlara eziyet yasaktır

Hiç kimse bir hayvana kötü davranmamalıdır. Hayvanlara yönelik fiziksel şiddet sadece istismar değil aynı zamanda aç bırakma veya ihmaldir. Bu cezalandırılabilir.

Hayvan istismarı durumunda:

Hayvan istismarı faillerinin hayvan beslemesi yasaklanabilir. Bu süre zarfında suçlunun hayvanları beslemesine izin verilmez. Ciddi hayvan istismarı durumunda, hayvan beslemenin ömür boyu yasaklanması mümkündür.

Hayvanların refahını tehlikeye atan bir işletmeyi, kuruluşu veya yeri kapatmak zorunda kalabilir.

Hayvanların sergi, yarışma veya denetimlere katılma yasağı uzatılabilir. Bunlar tıbbi bir zorunluluk olmaksızın fiziksel ameliyata tabi tutulan hayvanlardır.

Hayvan istismarını bildirin


Hayvan istismarını veya ihmalini 144 numaralı ihbar noktasına bildiriyorsunuz. 144 numaralı telefondan bir hayvanı kurtarın. Raporu Ulusal Hayvan Refahı Denetleme Servisi (LID), Hollanda Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Otoritesi (NVWA) ve polis ele alıyor. Hayvan istismarıyla mücadele ediyorlar.

144 nedir?

Hayvan istismarı veya ihmali her zaman 144 numaralı yardım hattına bildirilebilir. Bu numara yalnızca acil durumlar için değil aynı zamanda emin olmadığınız durumlar için de geçerlidir.

Çiftlik hayvanlarına yönelik bakımın iyi olmadığından mı şüpheleniyorsunuz? O zaman bunu Çiftlik Hayvanlarının Refahı Güven Masasına bildirebilirsiniz.