Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yaptı. Bu yeni tarifeyle, 88.5 kWh kapasiteli bir elektrikli arabanın aylık şarj maliyeti 823 TL'ye çıkması bekleniyor.

Elektrik fiyatlarındaki bu artış, Mayıs 2024 itibarıyla Türkiye'de sayıları 115 bine ulaşan elektrikli araba sahiplerini de yakından ilggilendirmekte.

Aydın’ın Eylül ayı ihracat raporu belli oldu! Aydın’ın Eylül ayı ihracat raporu belli oldu!

1400X1050Turkiye De Kac Tane Ele

Yeni düzenlemeyle, 88.5 kWh batarya kapasitesine sahip ve 500 km menzilli bir elektrikli araba sahibi, aracının bataryasını evden şarj ettiğinde yüksek kademeden hesaplandığında 274.3 TL ödeyecek. Bu tutar, 1 Temmuz'dan önce 200 TL'ydi. Aynı aracı iş yerinden şarj etmek isterse, ödeyeceği tutar yaklaşık 490 TL olacak.

Elektrikli Araba Sarj İstasyonlarında Fiyatlar 1 Ay İçerisinde Güncellenecek

Elektrikteki tarife artışı sonrası, Türkiye’de sayıları hızla artan özel elektrikli araba şarj istasyonu işletmecilerinin de fiyatlarında artış bekleniyor. Ancak rekabetin yüksek olduğu bu alanda, fiyatların hemen ve aynı oranda yansıtılması beklenmiyor.

Sektör temsilcilerine göre, şarj istasyonu işletmecileri önümüzdeki bir ay içinde fiyatlarını güncelleyecek ve fiyat artış oranları yüzde 20 ila 30 arasında değişecek.

Yesil Odak Dunyanin En Buyuk Ele

Kaynak: HABER MERKEZİ