Ekici'den Özel Başak Okulları'na ziyaret Ekici'den Özel Başak Okulları'na ziyaret

Kirazlı Selim Eren İlk-Ortaokulu önünde düzenlenen eylem etkinliğine Eğitim-iş Kuşadası temsilcileri, Kuşadası Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri (STK), öğrenci velileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Kuşadası'na bağlı Yeniköy ve Çınar Köyü'nde eğitim gören öğrencilerin, öncelikle, birkaç gün önce kaldırılan taşımalı ulaşım hakları olmak üzere eğitim ve beslenme haklarının da konuşulduğu toplantıda, katılımcı grup ellerinde, 'Milli Eğitim sesimizi duy' yazılı dövizlerle öğrencilerin ve velilerin yaşadıkları durumu durumu protesto etti.

Egitim Sen Koy Okulu Ogrencilerinin Haklari Icin Ses Yukseltti 502720 E407E779D5Cf03B8697155Ce742F4385 (1)

'İTİBARDAN TASARRUF OLMUYOR DA KÖY ÖĞRENCİLERİNDEN Mİ OLUYOR?'

Kirazlı Selim Eren İl-Ortaokulu önünde düzenlenen toplantının basın açıklamasını okuyan, Eğitim-İş Sendika Başkanı Ali Erdem, açıklamasında, öğrencilerin haklarının sonuna kadar takipçisi olacakları belirterek, '2023-2024 eğitim öğretim yılını, özellikle ekonomik krizden doğan sıkıntılar başta olmak üzere birçok sorunla tamamlamışken, eğitimi paydaşları olan biz öğretmenler, veliler ve sivil toplum kuruluşları (STK) yeni eğitim öğretim yılına bir önceki yıldan daha iyi şartlarda girmeyi bekliyorduk. Fakat, yeni eğitim öğretim yılında öğrendik ki ilçemiz köyleri, Yeniköy ve Çınar Köyü'nde önceki senelerde taşımalı olarak gelen öğrencilerimizin ulaşım ve yemek hakları elinden alınmıştır. Yaptığımız araştırma sonucunda bunun nedeninin köylere hatlı dolmuş konulması olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Zaten yeterince ekonomik sıkıntılarla uğraşan öğrencilerimiz, sadece hatlı dolmuş bahane gösteriler okuldan uzaklaştırılmaya mı çalışılmakta yoksa zorluklarda dolayı köyden merkezlere göç edilmeye mi zorlanmaktadır? İtibar tasarruf olmuyor da köy öğrencilerinden mi oluyor? Eğitim-iş olarak bizler laik, bilimsel, eşit, kamusal ve parasız eğitimi savunuyoruz. Öğrencilerimizin anayasal hakları olan eğitim, beslenme ve ulaşım haklarının sağlanmasını ve geri verilmesinin talep ediyoruz. Bunun da hem hukuksal boyutta hem de sosyal mecrada takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz' dedi.

Egitim Sen Koy Okulu Ogrencilerinin Haklari Icin Ses Yukseltti 502720 14Eb624Ff71F35Dcc3D91Bfa8A0Fb3Dd

'OKUL SERVİSLERİNİN KALDIRILMASI HEM ÇOCUKLARI HEM DE AİLELERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI'

Basın açıklamasında konuşan öğrenci velisi ise, günde 4 defa okula gitmek zorunda kaldığını ve bunun kendisini zorladığını belirterek, 'Sabah çocukları okula bıraktıktan sonra öğlen yine yemek için geri geliyorum. Saat 14.30'da kızımı, saat 16.10'da ise oğlumu almaya yine okula geliyorum. Verilen özel servis tıka basa oluyor ve dolmuşlar da zamanında geçmedi için çocuklar zor durumda kalıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz' dedi. Bir başka öğrenci velisi ise çocukların eğitim haklarından mahrum bırakmalarının, sadece çocukları değil aileleri de etkilediğinden bahseder, 'Servislerin kaldırılması çok kötü oldu. Velilerimiz arasında işsiz olan arkadaşlarımız var ve öğrenci servilerinin kaldırılması bu yüzden hayatlarımıza olumsuz şekillerde yansıdı. Servisler varken çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına ulaştıklarını bilmek bizleri mutlu ediyordu. Bizlere tahsis edilen paralı servislerin zamanında gelmemesi, dolu gelmesi çocuklarımızı da veliler olarak bizleri de çok zor durumlara sokuyor' dedi.

Muhabir: AYLİN ESER