Ameliyat sonrası hastane odasında şöyle bir düşündüm.
En son ne zaman kahkahalarla ağız dolusu güldüm; heyecandan karnında uçuşan kelebekleri hissettim; mutluluktan havalara uçtum; hayatın tadını çıkardığımı hissettim ve “yaşamak ne güzel şey” dedim? Yok öyle hemen pes etmek olmaz, bu bana yakışmaz. Büyük bir hastalığı atlattım. Beyin ameliyatı.


Beyin ameliyati en az kac saat sürer?

"Beyin ameliyatı kaç saat sürer sorusunun yanıtı, hastanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Ortlama süresi 5 ile 15 saati bulurken bu ameliyatlar alanında uzman beyin cerrahları tarafından gerçekleştirilmektedir."

13.05.2024 tarihinde sabaha karşı yatakta kriz geçirdim. Allah yardim etti: eşim ve kızım ambulansı aramış ben uyanıp kendime geldiğimde beni sedye ile polisler ambulans ekipleri ambulansa bildirdiğini hatırlıyorum. Biri sürekli benimle konuşup hastaneye kadar teselli ediyordu. Bu sefer ölümü çok yakından hissettim. Bildiğim tüm duaları içimden okudum. Hastanede beni bir tünele soktular bir kac gün sonra beynimde tenis topu büyüklüğünde bir tümör olduğu ortaya çıktı. İlk müdahale yapıldı ve beni tekrar eve götürdüler. Başka bir şehirde ameliyatı olacaktım. Bir hafta bekleyip psikolojik olarak kendime gelmem ve kan inceltici ilacımı o güne kadar kullanmamam gerekiyordu. Kendi kendime 'Beyin ölümünün geri dönüşü yok' diyordum.

Sezen Aksu - Unut sarkisindaki sözler çok güzel.


Kolay olmayacak elbet üzüleceğim
Mutlaka bir iz bırakacak
Belki de çocuk gibi, sana küseceğim
Seneler sonra utanarak

Dokunup birer birer sevdiğin eşyalara
Hatta belki ağlayacağım
Acı çektiğim doğru, ama sen bana bakma
Ne olursa olsun seni unutacağım

Seni sevdiğimi unut, sevişmelerimiz yalan
Unut beni de her yalan gibi unut
O sevgiler ki yoktular, onlar ümitlerimizdi
Ne ümitler yaşlandı gel zaman git zaman

Ayrıldığımızı unut, yalnızlıklar zaten yalan
Unut beni de her yalan gibi unut.

Bundan sonra:
Hayatın tadını çıkarmak denildiğinde aklıma farklı şeyler geliyor olabilir; bence hayatın tadını çıkarmak ise, bu saydığım “gerçekten” yaşadığımı hissettiğim, mutluluk, keyif, enerji dolu anları çoğaltmak; hayatın her anına anlam, neşe, heyecan, kahkaha ve sürprizler katabilmek demek. Ve bunu yapabilmek için öyle büyük şeyler de gerekmiyor; kendimi daha iyi hissetmek, daha farkında yaşamak ve kendim olmak için atacağım küçük ya da büyük her adım, “ben” olarak ve “senin” hayatının tadını çıkarman için birer araç.

“Peki ama nasıl?” diyenler için, hayatın tadını çıkarmaya yönelik, tüm olumsuz negatif düşünceleri unutun gitsin. Hayat cok kısa tadını çıkarın.Üzülme herkes ölür kimi toprağa gömülür, kimi yüreğe.

Kağıtla kalın, kalemle kalın, insanlığınızla kalın